Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tabletit tulevat ohittamaan tavallisten tietokoneiden myynnin vuonna 2015

Pöytäkoneiden ja kannettavien tietokoneiden myynti pienenee jatkuvasti, kertoo uutissivusto Techcrunch. Erilaiset mobiililaitteet, kuten älypuhelimet ja tabletit, ovat yhä useammin täysin riittäviä korvaamaan aiemmin käytetyt tietokoneet.

ICT-alan tutkimus- ja konsultointiyritys Gartnerin julkaiseman ennusteen mukaan tietokoneen eri muotoja myydään vuonna 2014 noin 2,4 miljardia kappaletta, joista lähes 88% koostuu matkapuhelimista ja tableteista. Tabletit tulevat ohittamaan tavallisten tietokoneiden myynnin vuonna 2015. Erityisen paljon ennustetaan myytävän Googlen Android-käyttöjärjestelmällä toimivia laitteita, noin 1,2 miljardia kappaletta.

Kiinnostavaa on huomata, että tavallisten tietokoneiden myynnin väheneminen näyttäisi kuitenkin olevan hidastumassa. Vaikka useimpien jokapäiväisten askareiden hoitaminen, kuten eri medioiden lukeminen ja sähköpostin lähettäminen onkin nykyään kätevintä erilaisilla mobiililaitteilla, niin raskaimpiin töihin tarvittavia tietokoneita ei kuitenkaan voi ainakaan vielä korvata tableteilla tai älypuhelimilla.

Tulevaisuus näyttää jäävätkö tavalliset tietokoneet kokonaan pois käytöstä, vai pysähtyykö niiden myynnin väheneminen tietylle tasolle.