Sonyn Playstation 4 johtaa selkein luvuin konsolikisaa

Sony on onnistunut hyvin Playstation 4:n lanseerauksessa. Viime vuonna esitelty laite on myynyt kiitettävästi ja jopa Sony itse on yllättynyt kysynnästä.

Aikaisemmin tässä kuussa Sony kertoi myyneensä 10 miljoonaa kappaletta PS4-konsoleita viime marraskuun julkistuksen jälkeen. Luku on ennätys yhtiön laitemyynnissä.

Myynti on yllätys myös monelle markkinoita seuraavalle asiantuntijalle. Mobiilipelaaminen esimerkiksi tableteilla on kovassa kasvussa ja sen on otaksuttu vaikuttavan konsolien myyntiin. Näin ei näytä ainakaan vielä olevan, ainakaan kaikkien valmistajien kohdalla.

PS4:n pahin kilpailija on Microsoftin Xbox One, jonka alkutaival ei ole ollut yhtä aurinkoinen. Osasyynä on se, ettei Microsoft onnistunut aloittamaan myyntiä yhtä monessa maassa kuin Sony. Lisäksi Xbox Onen hinta oli alkuvaiheessa kilpailijaansa kalliimpi. Nintendon Wii U sen sijaan näyttää pudonneen pahasti markkinataistosta.

Kinect-liikkeentunnistussensorin poistaminen myyntipaketista ja sitä kautta konsolin hinnan laskeminen on ollut Microsoftille hyvä ratkaisu. Yhtiön mukaan sen laitemyynti nousi 50 prosentilla toukokuusta kesäkuuhun. Microsoft ei kuitenkaan ole vielä kertonut kokonaislukuja Xbox Onen myynnistä. Myynnin arvellaan jäävän melko selvästi PS4:lle.

Osasyy konsolien hyvään myyntiin voi myös olla se, että uudet laitteet tarjoavat kuluttajalle paljon muutakin kuin pelejä. Konsoleista on tullut kokonaisvaltaisia viihdelaitteita, joiden kautta surfataan netissä, käytetään elokuvapalveluita ja kuunnellaan musiikkia.