Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Sony aikoo olla kolmanneksi suurin Suomessa – miten se onnistuu?

Sony Mobile on häärännyt näkyvästi Suomen markkinoilla viimeksi kuutisen vuotta sitten. Suomessa muutamia viikkoja sitten järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Sonyn ruotsalaisedustajat uhkailivat, että nyt tullaan taas Suomeen – ja kovaa.

Sonyn Suomi-valloitusta, uuttaa lippulaivaapuhelinta (Sony Xperia Z2) ja nykytilannetta kommentoi Teknaville Sony Mobile Nordicin PR- ja viestintäpäällikkö Erik Nyström.

Kerroitte, että Sony Mobile panostaa Suomeen selkeästi aiempaa enemmän. Miksi nyt? Ja mikä on muuttunut, että se on mahdollista?
– Olemme luoneet pohjaa ja uskottavuutta premium-puhelimien valmistajana aiemmilla Z-sarjan malleilla. Se on iso muutos. Saamme todella hyvää palautetta laajasti eri medioissa, operaattoreilta ja kuluttajilta. Meidän tavoitteemme ovat kunnianhimoisia. Tähtäämme topkolmoseen Suomessa.

Mitä panostus tarkoittaa tässä tapauksessa? Miten voimme nähdä sen täällä Suomessa?
– Meidän tuorein lippulaivapuhelin Xpreria Z2 tulee myyntiin koko maassa kaikkien suurimpien operaattorien ja jälleenmyyjien kautta. Panostamme myös markkinointiin. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä on myös kerrottava, että tuomme viihdettä tuotteisiimme sisällön kautta.

Haluatte tosiaan olla kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja monessa maassa. Miten ja kuinka pian ajattelitte tehdä sen?
– Tänä päivänä olemme kolmanneksi suurin yli 25 viidessä maassa, myös Ruotsissa. Uskomme, että meillä on nyt sellaiset palaset kasassa, joilla voimme nousta kolmanneksi ja ylemmäksi. Olemme rakentaneet pohjaa ja maailmanluokan premium-puhelimilla yhdessä Sonyn ainutlaatuisen sisällön kanssa (pelejä, elokuvia ja musiikkia).

Apple, Samsung ja Nokia – minkä yritätte ohittaa ensimmäisenä Suomessa yltääksenne kolmen kärkeen?
– Emme keskity yksittäiseen kilpailijaan. Koska ala kehittyy ja muuttuu nopeasti, keskitymme omaan toimintaamme. Haluamme olla varmoja, että olemme kaikissa pienissäkin asioita todella hyviä.

Mitkä ovat suurimpia haasteitanne taistelussa isompia älypuhelinvalmistajia vastaan?
– Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa kun olet iso. Jotkut ovat sanoneet, että olemme haastaja. Ja markkinoiden parhaiden premium-puhelimien avulla uskomme olevamme hyvässä asemassa haastamaan.

Sonyn tilanne Ericssonin jälkeen on ollut hieman sekava. Mainitsitte lehdistötilaisuudessa, että tilanne on parempi nyt. Miten?
– Meistä tuli täysin Sonyn omistama yhtiö (Sony Mobilesta) kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen meillä on ollut kaikki pääsy Sonyn parhaimpaan asiantuntemukseen. Tästä hyvänä esimerkkinä käy XPeria Z2, joka tarjoaa tarjoaa parhaan kameran vedenpitävässä puhelimessa.

Sony teki pienemmän Compact-version Sony Xperia Z1:stä. Tuleeko myös Z2:sta sellainen? Ja jos tulee, niin kuinka pian?
– Kuluttajat ja media ympäri maailmaa ovat ottaneet Xperia Z1 Compactin hyvin vastaan. Z1 Compactia on myös kehuttu maailman ensimmäiseksi Android-leirin puhelimeksi, joka haastaa iPhonen. Aika näyttää tuleeko Compact-puhelimelle jatkoa.

Vuosi sitten tuli Sony Xperia Z, kuusi kuukautta siitä tuli Z1 ja toisen kuuden kuukauden jälkeen Z2. Tahti on ollut kovaa. Näemmekö Z3-puhelimen ennen vuoden loppua?
– Aika näyttää.

Lue kansiaiheenakin komeillut Sonyn juttupaketti kokonaisuudessaan Teknavin tablet- ja verkkolehdestä.

Teknavi 9/2014: Hot Story – Sony Xperia Z2