Siriä odotellessa: suomenkielinen puheentunnistus iLaitteille

Puheentunnistuspalveluja tuottava Nuance Communications on julkaissut suomea ymmärtävät versiot Dragon Dictation- ja Dragon Search -sovelluksistaan. Applen iLaitteissa toimivat ilmaiset sovellukset muuttavat suomenkielisen puheen esimerkiksi sähköpostiviesteiksi tai hakukoneilla etsittäviksi sanoiksi.

Toiminnallisuuksiltaan ohjelmat eivät täysin vastaa iPhone 4S:ään sisältyvää “puhuvaa henkilökohtaista assistenttia” Siriä, mutta Siri ei toistaiseksi osaa kuin englantia, ranskaa ja saksaa.

Dragon Dictation -sovelluksen toimintojen avulla sanellun tekstin voi lähettää sähköpostilla, tekstiviestinä, Facebook- tai Twitter-päivityksenä, ja lisäksi sen pystyy kopioimaan leikepöydälle. Sovelluksessa on myös tallennustoiminto, joka tallentaa sanellun tekstin automaattisesti, jos saapuva puhelu keskeyttää sovelluksen käytön.

Dragon Search -sovelluksella käyttäjät voivat puolestaan sanella laitteelleen etsittävän sanan tai lauseen ja saada nopean vastauksen mobiilien nettiyhteyksien avulla.

Nuancen mukaan Dragon-sovelluksia on ladattu jo miljoonia kertoja ympäri maailman, ja ne ovat nousseet kaikissa julkaisumaissa ilmaisten Apple-sovellusten latauslistalla joko kärkeen tai kakkospaikalle. Suomi on järjestyksessään Dragon-sovellusten 24. tuettu kieli.

Dragon Dictation ja Dragon Search ovat ladattavissa Applen App Store -sovelluskaupasta ilmaiseksi.

Teknari