Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Seuraavat iPhonet saattavat olla robottien rakentamia

Kiinalaisen IT Home -sivun mukaan suuri iPhone-valmistaja Foxconn on alkanut korvata työntekijöitä roboteilla kokoonpanolinjoillaan. Sivuston mukaan Foxconn on tehdasrobottiensa testauksen viimeisissä vaiheessa ja aikoo ottaa ne pian tuotantokäyttöön. Tieto on IT Homen mukaan peräisin itse Foxconnin pääjohtajan Terry Goun puheista.

Goun mukaan Apple on kokoonpanorobottien ensimmäinen käyttäjä. “Foxbot”-nimisiä robotteja on tarkoitus ottaa käyttöön yhteensä 10 000 kappaletta, mikä johtaisi siihen, että moni ihminen menettäisi työpaikkansa. Tilanne voi olla myös positiivinen, sillä aiemmin on raportoitu Foxconnin tehtaiden huonoista työoloista.

Foxconnin tuoreiden ja aikaisempien puheiden välillä on kuitenkin ristiriitaa, sillä yhtiö odotti vuonna 2011, että sillä olisi vuoden sisällä käytössä jo miljoona robottia ja nyt se aikoo ottaa käyttöön ensimmäiset 10 000. Vaikka IT Home väittää tiedon olevan peräisin luotettavasta lähteestä, niin sivusto on silti suhteellisen tuntematon kiinalaislähde, joten huhuun on syytä suhtautua pienellä varauksella.