Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Seuraavan sukupolven Qi-langaton laturi lataa mobiililaitteesi välimatkan päästä

Kuten kameran sisällyttäminen mobiililaitteeseen joitakin vuosia sitten, niin myös langaton lataus on herättänyt paljon epäilyitä kannattavuudestaan, kertoo Redmond Pie. Langatonta latausta ei pidetä vielä välttämättömyytenä, mutta vähitellen yhä useampi kuluttaja kaipaa sitä laitetta ostaessaan. Kyseinen teknologia kehittyy kovaa vauhtia ja saattaa hyvin olla, että pian tulemme kaikki luopumaan lataamiseen tarvittavista johdoista.

Toistaiseksi langaton lataus onnistuu vain puhelimen ollessa kosketuksissa latausalustan kanssa. Tähän on kuitenkin tulossa muutos. Qi-lataustavan keksijä Wireless Power Consortium on valmis kehittämään uuteen tekniikkaan perustuvia latureita, jotka pystyvät lataamaan laitteen akkua myös välimatkan päästä.

Aluksi lataaminen onnistuu luultavasti vain muutamien senttimetrien päästä, mutta on todennäköistä, että jonkin ajan päästä esimerkiksi älypuhelimia pystyisi ladata myös laitteen ollessa kauempana latausasemasta. Tulevaisuus näyttää, tuleeko langaton lataus valtaamaan markkinat, vai onko vanha ja hyväksi todettu johto kuitenkin parempi vaihtoehto.