Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Samsungilta LTE-puhelin ja -tablet ensi vuoden alussa Pohjoismaihin

Samsung tuo ensi vuoden alussa markkinoille seuraavan sukupolven LTE-matkapuhelinverkkoa tukevan Galaxy S II LTE -puhelimen sekä Galaxy Tab 8.9 LTE -taulutietokoneen. Laitteiden teoreettinen tiedonsiirtonopeus yltää 100 megabittiin sekunnissa.

Toistaiseksi 4G/LTE-verkkoja ei ole Suomessa laajalti käytössä. Soneran asiakkaat voivat hyötyä siitä osissa Helsinkiä ja Turkua sekä DNA:n asiakkaat osissa Helsinkiä ja Hämeenlinnaa.

LTE eli Long Term Evolution on neljännen sukupolven mobiililaajakaista, jossa mobiililaajakaistaverkoista tuttuun tapaan todellinen tiedonsiirtonopeus riippuu monista tekijöistä, kuten etäisyydestä 4G-tukiasemaan ja tukiaseman kuormituksesta.

Galaxy S II LTE -älypuhelin on sisarlaitettaan Galaxy S II:ta nopeampi ja älykkäämpi. Puhelin on varustettu 1,5 GHz:n Snapdragon-tuplaydinsuorittimella, ja siinä on myös suurempi 4,5 tuuman näyttö. Laite ei ole pelkkä älypuhelin, vaan se toimii myös langattomana tukiasemana. Internet-yhteyden voi jakaa langattomasti välityksellä samanaikaisesti kahdeksaan eri laitteeseen.

Taulutietokone Galaxy Tab 8.9 toimii Android-käyttöjärjestelmän tablet-koneisiin tarkoitetulla 3.2-versiolla. Näytön koko on 8,9 tuumaa ja resoluutio 1280 x 800 pikseliä. Prosessorina koneessa on 1,5 gigahertsin Snapdragon-tuplaydinsuoritin. Sisäistä muistia on 16 gigatavua.

Kummankaan laitteen suositushintaa ei ole vielä päätetty.

Teknari