Samsungilta Galaxy Gear -älykello – 300 euron partneri älypuhelimelle

Samsung laajentaa Galaxy-laitteiden mallistoaan. Korealaisyhtiö on esitellyt älypuhelimien, taulutietokoneiden ja kameroiden rinnalle tulevan älykello Galaxy Gearin.

Kun kelloa käyttää yhdessä Galaxy-älypuhelimen tai -taulutietokoneen kanssa, kellolla voi muun muassa seurata saapuvia viestejä, puhua puheluita ja hallita musiikintoistoa.

Lisäksi kellossa on 1,9 megapikselin kamera sekä askelmittaritoiminnot.

Galaxy-malliston muiden laitteiden tapaan Galaxy Gear toimii Android-käyttöjärjestelmällä ja siihen voi asentaa sovelluksia. Samsungin mukaan Galaxy Gearin tullessa myyntiin sille on saatavilla yli 70 eri ohjelmaa.

Kellotiloja Galaxy Geariin on asennettu valmiiksi kymmenen, ja myös kellotiloja voi ladata Samsung Apps -palvelusta.

Älykellossa on 1,63-tuumainen näyttö, jonka resoluutio on 320×320 pikseliä. Tallennustilaa 73,8 grammaa painavassa laitteessa on neljä gigatavua.

Värivaihtoehtoja ovat musta, harmaa, oranssi, beige, kulta ja limenvihreä.

Galaxy Gear tulee myyntiin 25. syyskuuta 300 euron suositushintaan.

Galaxy Gearin kanssa samaan aikaan julkistettiin 5,7-tuumainen Galaxy Note III -älypuhelin sekä 10,1-tuumainen Galaxy Note 10.1 2014 Edition -taulutietokone.

Niiden lisäksi Galaxy Gear tulee toimimaan Galaxy S4:n, Galaxy S III:n ja Galaxy Note II:n kanssa, kunhan puhelimet saavat päivityksen Samsungilta.