Samsung vaikeuksissa: Huippupuhelimet jäävät hyllyyn?

Samsung on kohdannut odottamattomia ongelmia älypuhelinmyynnissään. Samsungin tulos on viime aikoina laskenut merkittävästi huippuvuosista. Sen seurauksensa yhtiö on ilmoittanut, että se vähentää uutuustuotteidensa julkaisutahtia.

Nyt Wall Street Journal kertoo, että Samsungin uusin Galaxy S5 -huippupuhelin ei ole myynyt läheskään yhtä paljon kuin mitä yhtiö on ennakoinut. Puhelimia on jäänyt varastoon merkittäviä määriä.

Samsung on menettänyt osuuksia Android-markkinoilla. Sitä uhkaavat etenkin kiinalaiset valmistajat, jotka ovat vauhdilla nousemassa markkinataistossa. Yksi uhkaajista on Xiaomi, jonka odotetaan nousevan kolmen suurimman valmistajan joukkoon lähivuosina.

Samsungin odotukset Galaxy S5:stä olivat selvästi korkeammat kuin nykytilanne osoittaa. Yhtiö budjetoi 20 prosenttia suuremman myynnin ensimmäiselle kolmelle kuukaudelle kuin edellisen Galaxy S4-mallin kohdalla. Todellisuudessa uutta lippulaivamallia myytiin neljä miljoonaa kappaletta vähemmän. Pudotusta tuli etenkin Kiinan markkinoilla.