Playstation-käyttäjät mittavan tietovarkauden kohteena

Oletko Playstationin onlinekäyttäjä? On oletettavaa, että salasanasi, yhteystietosi tai peräti luottokorttitietosi on joutunut vääriin käsiin.

Sony on kärsinyt yhden internetin historian pahimmista tietovarkauksista. Sonyn palveluun murtauduttiin huhtikuun 17. ja 19. päivän välillä. Hyökkääjät pääsivät käsiksi yli 77 miljoonan Playstationin onlinekäyttäjän henkilötietoihin. Suomessa tietomurto koskee arviolta noin 240 000 kotitaloutta.

Sonyn mukaan luottokorttitietoihin tunkeutumisesta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta varkautta ei voida sulkea pois. Yritys kehottaakin korttinsa tiedot palvelulle antaneita käyttäjiään seuraamaan luottokorttilaskujaan tarkasti mahdollisten rikollisten ostojen varalta. Käyttäjätunnukset ja salasanat muissa verkkopalveluissa on myös syytä vaihtaa, jos tunnukset ovat samat kuin Playstationissa käytetyt.

Sony painottaa, ettei kalasta käyttäjiltään henkilökohtaisia teitoja. Yritysten virallisiksi yhteydenotoiksi taitavasti naamioidut viestit ovat huijauksia, joilla yritetään päästä käsiksi online-käyttäjien rahoihin tietomurrossa anastettujen yhteystietojen avulla. Esimerkiksi sähköpostitse tuleviin uteluihin, joissa kysellään tunnuksia tai luottokorttitietoja, ei pidä vastata.

Isku kohdistui PlayStation Network -palveluun ja Sonyn Qriocity-viihdepalveluihin, jotka ovat olleet pimeänä jo viikon. Palvelut pyritään avaamaan uudelleen mahdollisimman pian.

Teknari
Lähteet: Tietokone, Helsingin Sanomat, AfterDawn