Plasmatelevisioiden loppu on lähellä, Samsung lopettaa valmistuksen tänä vuonna

Plasmatelevisioiden markkinoiden pieneneminen kiihtyi viime vuonna kun Panasonic heitti pyyhkeen kehään ja alkoi valmistamaan televisioita muita tekniikoita hyödyntäen. Samsungille jäi rooli täyttää tämä markkinoille syntynyt rako omalla F8500 plasma –sarjallaan. Näiden televisioiden saama suosio ei hyvistä arvosteluista huolimatta kuitenkaan ollut yhtiölle tarpeeksi suurta ja nyt myös Samsung aikoo lopettaa plasmatelevisioiden valmistuksen, kertoo uutissivusto CNET.

Samsung ei kerro tarkkaan milloin sen varastot tyhjenevät plasmatelevisioista, mutta se on ilmoittanut lakkauttavansa niiden valmistuksen marraskuun loppuun mennessä. Yhtiö kertoi CNET:lle, että se aikoo nyt keskittyä täysin 4K-teknologiaan ja kaareviin HD-televisioihin.

Yksi syy plasmatelevisioiden häviämiseen on niiden korkea hinta. Vaikka innokkaat kotiteatteriharrastajat suosivat niiden erittäin hyvälaatuista kuvaa, niin kuluttajat ovat neljän vuoden ajan suosineet LCD-televisioita hyvän hinta-laatu-suhteensa takia. Kuluttajien onneksi myös LED-televisioilla saadaan yhä parempaa ja parempaa kuvaa, joten plasmatelevisioiden katoaminen markkinoilta ei pitäisi loppujen lopuksi olla valtava menetys.