Piirrä kynällä tabletin ruudulle

Kännykkävalmistaja HTC on esitellyt ensimmäisen tablet-laitteensa nimellä HTC Flyer. Laite eroaa kymmenistä muista kevään aikana esitellyistä tablet-malleista siinä, että sormiohjauksen lisäksi sen ruudulle voidaan piirtää ja kirjoittaa myös ohjauskynällä.

Kynällä tehtävien muistiinpanojen tekemistä helpottamaan kehitetty HTC Scribe –tekniikka sallii kirjoitettujen muistiinpanojen lisäämisen nettisivuille tai valmiisiin dokumentteihin. Muistiinpanot voidaan synkronoida myös suoraan Evernote-verkkopalveluun.

HTC Flyer käyttää Android-käyttöjärjestelmän versiota 2.4, jonka päälle on lisätty valmistajan kännykkämalleista tuttu HTC Sense –käyttöliittymä. Applen iPadista poiketen laite tukee myös Flash-sisältöä. Näyttö on pienemmän Samsung Galaxy Tab –mallin tavoin seitsentuumainen ja sen resoluutio on 1024×600 kuvapistettä. Vakiovarustukseen kuuluu nopea HSPA+ -datayhteys.

Noin A5-arkin kokoinen Flyer painaa 420 grammaa.

HTC esitteli samalla viisi uutta kännykkämallia. Mallit Desire S ja Wildfire S ovat edellisten mallien päivityksiä. Uusi Incredible S on peräti neljän tuuman näytöllä varustettu huippumalli.

Mallit ChaCha ja Salsa on varustettu alareunaan sijoitetulla Facebook-napilla, joka voi sykkivällä valolla antaa tietoa palvelusta. Painikkeen avulla sisällön jakaminen, profiilin päivittäminen, kuvien lisääminen tai vaikkapa suosikkipaikkoihin kirjautuminen ovat vain parin painalluksen päässä.

HTC Flyer –tabletin ja uusien puhelinmallien hinnoittelusta ei toistaiseksi ole tietoa. Laitteet tulevat saataville vuoden toisella neljänneksellä.

Henri Kuokka