Panasonicilta kaksoisobjektiivilla varustettu 3D-videokamera

Lokakuussa myyntiin tuleva Panasonic HDC-Z10000 on maailman ensimmäinen kaksoisobjektiivilla varustettu videokamera. Sen avulla voi kuvata kaksi- ja kolmiulotteista videokuvaa linssiä vaihtamatta.

Panasonic aikoo kaventaa uutuuskameransa avulla ammattilaisten ja harrastajien käyttämien välineiden laatu- ja hintaeroa, mutta laitteen hintaa ei ole vielä kerrottu.

HDC-Z10000 on yhteensopiva AVCHD 3D/Progressive -standardin kanssa, ja sen kaksois-3MOS-järjestelmä nostaa kameran ammattilaisten vaatimalle laatutasolle sekä 2D- että 3D-kuvauksessa.

Kaksois-3MOS-järjestelmä tallentaa Full HD -tasoista 2D- tai 3D-kuvaa 6,57 megapikselin erottelukyvyllä.

Pienikokoista videokameraa on helppo ja kätevä hallita. Käsisäätöjen vastapainoksi kamerassa on älykäs automatiikka (Intelligent Auto, iA) ja uusi Hybrid O.I.S+ -kuvanvakautus, jonka avulla kuvanlaatu säilyy myös liikkeessä kuvattaessa.

Objektiivin polttoväli riittää hyvin ahtaissa tiloissa kuvattaessa, kunhan käyttää suurinta laajakulma-asetusta (vastaavuus 29,8 mm 35 mm:n filmikameroissa), sekä kuvattaessa 2D-videokuvaa 12-kertaisella zoomauksella (10-kertainen optinen zoom 3D-kuvauksessa).

3D-kuva tallentuu laadukkaana jo 45 cm:n päästä. 3D-makrolla on entistä helpompaa kuvata eläimiä ja luontoa tai ottaa 3D-lähikuvaa esimerkiksi koruista.

Teknari