Ole varovainen laittaessasi vanhan älypuhelimesi myyntiin

Vanhan puhelimen jäädessä käyttämättömäksi se palautetaan usein tehdasasetuksiin ja myydään eteenpäin. Valitettavasti monen puhelimen kohdalla edes tehdasasetuksiin palauttaminen ei tyhjennä sitä täysin, vaan oikeilla välineillä edellisen omistajan tiedot saatetaan saada vielä palautettua puhelimeen, kertoo BBC.

Tietoturvayhtiö Avast osti Ebaysta käytettynä 20 puhelinta ja sai niistä tehdasasetuksiin palauttamisesta huolimatta ongittua yhteensä 40 000 kuvaa. Näiden joukkoon osui tietenkin valtava määrä kuvia, jotka eivät ehkä olleet tarkoitettu muiden nähtäviksi.

Yhtiön mukaan “Tiedostojen poistaminen Android-puhelimestasi ei ole tarpeeksi. Tiedostot on yliviivattava, jotta niitä ei enää pysty saada takaisin”. Suurimmassa osassa uusimpia älypuhelimia tehdasasetuksiin palauttaminen poistaa kaikki tiedot, mutta erityisesti vanhoja laitteita myydessä tulee olla varovainen.

Asiantuntijat varoittavat kuitenkin, että ainoa varma tapa päästä puhelimen tiedoista eroon on valitettavasti rikkoa se. Vanhan ikänsä takia jo arvottomien puhelinten kohdalla järkevä tapa onkin rikkoa laite ja viedä se puhelinten kierrätysastiaan.