Videolla Nokia 3310 vs. kovat koettelemukset - tuleeko uudesta versiosta yhtä kestävä?

Nokian vuonna 2000 julkaisema puhelinmalli 3310 on erityisesti internetissä noussut kulttimaineeseen äärimmäisen kestävänä ja pitkän akkukeston tarjoavana peruspuhelimena. Kun hyvin luotettavana mobiilialan tietovuotajana tunnettu Evan Blass hiljattain paljasti, että HMD Global on aikeissa julkaista lähiaikoina jonkinlaisen modernin version Nokia 3310:sta, innostuivat asiasta niin teknologiasivustot kuin myös monet kadunmiehet ja -naiset.

Pitkälti toistasataa miljoonaa kappaletta myyty 3310 esiintyy hyvin usein meemeissä esimerkiksi pomminkestävänä, mikä on saanut myös tubettajat innostumaan. Keräsimme tähän liudan videoita, joissa 3310 saa varsin julmaa käsittelyä.

Erinäisten hassutteluvideoiden lisäksi Nokia 3310 on selviytynyt myös ihan oikeasti kovista oloista. 29-vuotisen uran armeijassa tehnyt britti Dave Mitchell kertoi hiljattain The Sun -lehdelle, kuinka hänen vuonna 2000 ostamansa 3310 on 17 vuoden aikana kulkenut miehen mukana muun muassa Irakissa ja Afganistanissa. Vuonna 2010 hän laski puhelimen tarpeettomana pöytälaatikkoon muutamaksi vuodeksi, kunnes perhe vaati, että hän kantaisi puhelinta mukanaan, jolloin hän otti Nokian uudelleen käyttöön.

Matopeliin mieltyneen miehen mukaan laite on osoittautunut käytännössä tuhoutumattomaksi, sillä putoamiset kovalle alustalle tai edes currykastikkeeseen eivät laitetta ole hajottaneet. Mitchellin mukaan alkuperäinen akku kestää edelleen yhdellä latauksella kymmenen päivää. Ainoa ongelma asiassa ovat teleoperaattorit, jotka eivät suostu myymään liittymää ilman miehelle täysin tarpeetonta datapakettia.

XeeTechCare asetti 3310:n nopeusvertailuun Samsung Galaxy S7 edgen kanssa:

Suomalainen Hydraulic Press Channel asetti 3310:n hydrauliprässiin:

GizmoSlip yritti siivuttaa 3310:aa katanalla:

HaerteTest kokeili samaa kuumalla kirveellä:

FullMag otti 3310:n 20 millimetrin kiikarin tähtäimeen:

Sitten on tietysti legendaarinen Will it blend? -sarja ja tehosekoitin:

Entäpä se putoamiskestävyys? UnlockRiver.com lennätti 3310:n 900 jalan eli noin 270 metrin korkeuteen ja otti selvää: