Nikonin uudessa digipokkarissa on Android-käyttöjärjestelmä

Nikon on julkistanut ensimmäisen Android-käyttöjärjestelmällä toimivan digipokkarinsa. Coolpix S800C -kompaktikameraan voi ladata sovelluksia Google Play -sovelluskaupasta langattoman nettiyhteyden avulla.

Kameralla taltioidut valokuvat ja elokuvat saa jaettua sosiaalisessa mediassa suoraan kamerasta tai ne voi siirtää langattomasti älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen.

Laitteen Android-käyttöjärjestelmän versio on 2.3, kun uusimmat Android-laitteet käyttävät versiota 4.0 tai 4.1. Kamerassa pitää siis käyttää sovelluksia, jotka toimivat vanhemmallakin Androidilla.

Kameran teknisiä yksityiskohtia ovat muun muassa 10-kertainen optinen 25–250 millimetrin zoom-objektiivi sekä taustavalaistu 16 megapikselin CMOS-kenno. Kameran takapuolella on 3,5 tuuman kosketusnäyttö.

Coolpix S800C:ssä on 1,7 gigatavua tallennustilaa kuvaamiselle ja 0,7 gigatavua sovelluksille. Kameraan sopii SD/SDHC-muistikortit, jolla voi olla tilaa enintään 32 gigatavua.

Nikonin ensimmäinen Android-kamera tulee myyntiin 27.9., ja sillä on hintaa 440 euroa. Värivaihtoehdot ovat hopea, punainen, valkoinen ja musta.