Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Nikonilta merkin ensimmäinen retkeilykamera

Japanilainen Nikon on esitellyt merkin ensimmäisen ulkoilmakäyttöön suunnitellun retkeilykameran. COOLPIX AW100 on vesitiivis ja sen luvataan kestävän hyvin niin iskuja kuin pakkastakin.

Valmistajan tiedotteen mukaan COOLPIX AW100 kestää vettä 10 metrin syvyyteen saakka sekä pakkasta 10 celsiusasteeseen saakka. Kameran kerrotaan selviävän ehjänä puolentoista metrin pudotuksesta.

AW100:ssa on sisäänrakennettu GPS-paikannusjärjestelmä, elektroninen kompassi ja maailmankartta, mikä mahdollistaa niin kuvien paikannusmerkinnät kuin suunnistuksen uusissa paikoissa. Kartalle voi myös merkitä kuljetun matkan sekä mielenkiintoisia paikkoja.

Kartastona kamerassa on maailman kartta Kiinaa ja Korean niemimaata lukuunottamatta.

COOLPIX AW100:ssa on 16 megapikselin taustavalaistu CMOS-kenno, 5-kertainen zoom, Full HD -videokuvaus (1080p) stereoäänellä ja neljä erilaista teknistä ratkaisua epätarkkuuden vähtentämiseksi.

Aktivoimalla liikkeentunnistuksen kameran asetuksia voi vaihtaa heiluttamalla kameraa edestakaisin. Se mahdollistaa kuvien ottamisen esimerkiksi laskettelurinteessä hanskat kädessä.

Panoraamaominaisuuden ansiosta kameralla voi myös ottaa täyden 360 asteen panoraamakuvia.

COOLPIX AW100 on saatavilla maastovärisenä, oranssina ja mustana, ja sen suositushinta on 370 euroa.

Teknari