Nettisurffailua kuin scifi-elokuvassa

Yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet ovat raportoineet tuotteesta, joka voi mullistaa internetin käytön. Kyseessä on Asuksen vielä julkaisematon tuote Wave Xtion. Sen avulla nettiä voi käyttää pelkkien kädenliikkeiden avulla.

Kyseessä on toisaalta looginen edistysaskel uuden teknologian tuomissa mahdollisuuksissa. Konsolipelejä on voinut pelata kädenliikkeillä jo useamman vuoden ajan. Nintendo Wii -peleissä kädessä on ollut ohjain. Microsoft puolestaan on tuonut Xbox-pelikoneeseensa Kinect-sensorin, jonka avulla voi pelata pelkillä kehon liikkeillä.

Asus on suunnitellut vastaavan liikesensorin, mutta sillä voidaan ohjata nettiselainta, pelata online-pelejä ja käyttää tietokoneen muita toimintoja. Asus tekee sensorin kanssa yhteistyötä israelilaisen PrimeSense-yhtiön kanssa. PrimeSense-teknologiaa käytetään myös Kinectissä.

Wave Xtionin myötä tietokoneen arkikäyttö alkaa jo muistuttaa scifi-elokuvaa. Minority Report -elokuvassahan Tom Cruisen roolihahmo käytti tietokonetta käden liikkeillä.

Amerikkalaismedian mukaan laite olisi tulossa markkinoille jo tammikuun lopussa ja maksaisi kohtuulliset 199 dollaria eli noin 150 euroa.