Näin Windows-puhelimet uudistuvat

Microsoft esitteli eilen illalla Suomen aikaa uutta Windows 10 -käyttöjärjestelmää. Se uudistaa merkittävästi myös Windows-älypuhelimia. Kuvassa vielä nykyinen käyttöjärjestelmä 535-mallissa.

Microsoft tuo Windows 10:n Outlook-sähköpostisovelluksen kaikkiin uusiin Windows-älypuhelimiin ja tabletteihin. Käyttäjälle se merkitsee aikaisempaa monipuolisempia mahdollisuuksia sähköpostien organisointiin ja tekstinkäsittelyyn. Lisäksi sähköposteihin voi lisätä esimerkiksi kaavioita.

Jatkossa Windows-laitteet tukevat myös Google-kalenterien synkronointia.

Microsoftin tavoitteena on ollut yhdistää Windows-käyttökokemus eri laitteilla kuten kotikoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Windows 10:n myötä esimerkiksi kuvasovellus on kaikissa laitteissa yhtenäisen näköinen. Mobiililaitteiden kamerasovellusta on myös parannettu ja sitä kutsutaan jatkossa Lumia Cameraksi. Kamerasovellus pitää sisällään monipuoliset kuva-asetustoiminnot. Microsoftin mukaan sovellukseen lisätään automaattinen kuvanparannusominaisuus.

Kartat kokevat niin ikään uudistuksen Windows 10 -puhelimissa. Jatkossa kartoista löytyy navigointi ääniopastuksella. Karttaohjelmistona käytetään Nokian Here-karttapalvelua. Sovellus tarjoaa opastuksen myös kävelijöille.

Windows 10 tuo puhelimiin esiasennetun Skypen. Skypeä ja tekstiviestejä voi käyttää samassa viestiketjussa. Ilmoitukset synkronoidaan Windows-PC:n kanssa.

Windows 10:n mukana puhelimiin tulee uusi virtuaalinen näppäimistö. Tekstin muokkaamisen helpottamiseksi käytössä on virtuaalinen joystick, jonka avulla käyttäjä voi liikkua tekstin seassa.

Uuden käyttöjärjestelmän kokeiluversio on luvassa helmikuussa.