Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin uusi iPhone 6 pärjää pudotustestissä

Phonebuff -sivusto on laittanut uudet iPhonet pudotustestiin. Testissä iPhone 6 ja iPhone 6 Plus pudotettiin maahan kyljelleen, takapuolelleen ja siten, että näyttö osui maahan ensimmäisenä.

Parhaiten puhelimet kestivät, kun tiputuksen tuoma rasitus kohdistui laitteen takakuoreen. Seurauksena oli korkeintaan naarmuja ja pieniä ruhjeita.

Kun puhelin tiputettiin maahan niin, että rasitus kohdistui laitteen sivuosaan, vahinko oli suurempi. Pienempi iPhone 6 kesti tiputuksen paremmin. Sivuosuma vaurioitti isomman iPhone 6 Plussan näyttölasia, joka irtosi osittain kuoresta. Puhelin oli kuitenkin edelleen käyttökelpoinen.

Kun laitteet tiputettiin “nenilleen” eli näyttölasilleen, näyttölasi vaurioitui pahemmin. Pienemmän iPhone 6:n lasi irtosi kuorestaan. Tästä huolimatta laitetta pystyi vielä käyttämään.

Yllättäen iPhone 6 Plus selvisi pudotuksesta paremmin. Näyttölasi vaurioitui, mutta ei yhtä pahoin kuin iPhone 6:n. Puhelin toimi, vaikka käyttö oli jo selvästi hankalaa näytön säröytymisen takia.

Alun perin Applen odotettiin käyttävät uusissa iPhoneissa safiirilasia, mutta näin ei käynyt.

Katso pudotusvideo tästä!