Näin saat älypuhelimestasi vedenkestävän muutamalla kympillä

Vedenkestävyys on nykyään vakiovaruste yhä useammassa uudessa älypuhelimessa. Tähän mennessä suosituimpien älypuhelinvalmistajien laitteista tähän ovat pystyneet muun muassa Sonyn Xperia-sarjalaiset ja Samsungin Galaxy S5. Moni on varmasti pohtinut kysymystä “Onko älypuhelimesta mahdollista itse tehdä vedenkestävä?”.

Nyt on, kertoo uutissivusto Redmond Pie. Yritys nimeltä Impervious on julkaissut oman nanospraynsa, jonka avulla iPhoneista ja Androideista on mahdollista tehdä IPX7 vedenkestäviä eli yhtiö lupaa laitteiden selviävän sprayn kanssa metrin syvyydessä jopa 30 minuuttia. Käyttäjän iloksi spray suojaa laitetta myös naarmuilta.

Vedenkestävyys saadaan aikaan laitteen ympärille suihkutettavalla tuhat kertaa ihmisen hiusta ohuemmalla spraylla. Älypuhelimen pinnalle muodostuu näin ohut kalvo, joka suojaa roiskeilta, sateelta tai vaikka pikaiselta veteen pudottamiselta. Yhtiö muistuttaa kuitenkin, että pelkkä spray ei takaa täydellistä, ajasta ja paikasta riippumatonta vedenkestävyyttä, koska myös vedenalainen paine vaikuttaa älypuhelimen eri osiin.

Impervious spray on saatavilla yhtiön nettikaupasta erilaisille Androideille ja iPhoneille/iPadeille. Hinnat lähtevät 30 dollarista ja toimituskulut Suomeen ovat noin 15 dollaria.