Näin säästät älypuhelimesi akkua osa 5/5

Teknavin akunkestoon liittyvien kesävinkkien sarja tulee päätökseensä. Toivottavasti nämä muutamat vinkit ovat auttaneet saamaan enemmän irti älypuhelimesi akusta. Tässä vielä juttusarjan viides osa.

13. Pidä ilmoitusten toistaminen pois käytöstä.

Mikäli et huomioi saamaasi viestiä välittömästi, niin iPhonesi saattaa laittaa näyttönsä päälle saadaksesi huomiosi. Tämä on useinkin tarpeeton ominaisuus puhelimen ollessa esimerkiksi laukussasi. Tee näin: Mene asetuksissa kohtiin Notification Centre, Messages, Repeat Alerts ja valitse Never. Ilmoitusten saaminen kerran riittää vallan mainiosti.

14. Ota jatkuva jakaminen pois käytöstä.

Ei ole tarpeellista pitää AirDrop:ia ja Bluetoothia jatkuvasti päällä, mikäli et käytä niitä. Molemmat toiminnot vievät vain turhaan akkua. Tee näin: Ota AirDrop ja Bluetooth pois käytöstä vetämällä ylös näytön alareunasta ja napauttamalla kyseisiä symboleita.

15. Älä anna puhelimesi lähettää jatkuvasti palautetta Applelle.

Palautteen lähettäminen Applelle saattaa auttaa yhtiötä kehittämään käyttöjärjestelmiään, mutta myös tämä vie paljon akkua iPhonen lähettäessä päivittäin raportteja Applelle. On hyvä pitää toimintoa päällä puhelimen ollessa täyteen ladattu, mutta pitkää akunkestoa tarvitessasi kannattaa valita asetuksista kohdat General, About, Diagnostics and Usage ja kohta Don’t Send.

Juttusarjan lähde: Stuff.tv