Näin säästät älypuhelimesi akkua osa 4/5

Tässä Teknavin kesävinkkisarjan neljäs osa. Nämä keinot auttavat älypuhelimesi akkua kestämään pidempään.

10. Kytke sijainti pois päältä kun et tarvitse sitä.

Menemällä iPhonesi asetuksiin tulet luultavasti yllättymään kuinka moni applikaatioista seuraa jatkuvasti sijaintiasi. Listalla on hyödyllisten sovellusten, kuten Mapsin, lisäksi myös monia tarpeettomia sovelluksia. Mene siis asetuksissa kohtiin Privacy ja Location Services. Kytke ylimääräisiltä applikaatioilta pois oikeus määrittää sijaintisi ja pidä myös valikon ylin kohta pois päältä kun et tarvitse sijantipalveluja.

11. Kytke automaattinen ajan ja päivämäärän päivitys pois päältä.

iPhonesi on ajattelevainen laite, joka osaa säätää ajan sijaintisi mukaan. Ei kuitenkaan luultavasti ole tarpeellista pitää tätä ajan automaattista päivitystä päällä, mikäli lähdet pois vakituiselta aikavyöhykkeeltäsi esimerkiksi vain kahdesti vuodessa. Toiminnon voi aktivoida lähtiessäsi matkalle, mutta muulloin se kannattaa pitää pois päältä. Valitse asetuksista kohdat General, Date & Time ja varmista, että kohta “Set Automatically” on pois päältä.

12. Pidä värinä pois päältä.

Värinän pitäminen päällä on yksi eniten akkua vievistä toiminnoista. Värinä on usein tarpeeton silloin, kun puhelin on käsissäsi tai näkyvillä pöydällä. Tee siis näin: Ota värinä pois päältä menemällä asetuksissa kohtaan Sounds ja ottamalla sekä Vibrate on Ring, että Vibrate on Silent pois käytöstä.