Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin säästät älypuhelimesi akkua osa 1/5

Julkaisemme Teknavissa viiden älypuhelimen akunkestoa parantamaan tarkoitetun kesävinkin sarjan. Nämä vinkit ovat räätälöity erityisesti iPhoneille, mutta useat niistä käyvät sellaisenaan myös muiden valmistajien älypuhelimille. Älypuhelimen heikko akunkesto ei useinkaan ole mahdoton korjata, vaan sitä pystyy parantamaan yllättävän helposti.

1. Ota turhat ilmoitukset pois käytöstä.

Tehdasasetuksissa olevassa älypuhelimessa on monesti valtava määrä turhia akkua vieviä ilmoituksia käytössä. iPhonesta ilmoitusasetukset löytyvät näin: Settings, Notifications Centre, Customisations ja ota pois käytöstä kaikki ilmoitukset, joita et välttämättä tarvitse.

2. Älä sammuta jokaista applikaatiota.

Applikaation avaaminen vie monesti enemmän akkua, kuin sen pitäminen hetken aikaa avoinna. Jätä siis eniten käyttämäsi applikaatiot auki, mutta sulje kuitenkin ne joita et tule käyttämään vähään aikaan.

3. Käytä Wi-Fi:ä aina kun mahdollista.

Wi-Fi kannattaa kytkeä pois käytöstä silloin kun Wi-Fi verkkoa ei ole saatavilla, mutta hyvän Wi-Fi verkon läheisyydessä siihen kannattaa ehdottomasti liittyä. Näin puhelimen ei tarvitse käyttää virtaa verkon etsimiseen, sillä hyvä Wi-Fi verkko on monesti mobiiliverkkoa kevyemmin laitteen löydettävissä.