Näin löydät iPhone 6:n "salaiset" uudet ominaisuudet

Apple ei kertonut kaikkia uuden iPhonen ominaisuuksia parin viikon takaisessa lanseeraustilaisuudessaan.

Kansainväliset verkkomediat ovat sen sijaan kaivaneet iPhone 6:sta useita kiinnostavia pikkujippoja. Lähes kaikki niistä ovat uuden iOS 8 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia.

Paikkatietojen tallennus akun virran loppuessa

IOS 8:n uutuuksiin lukeutuu Löydä iPhoneni -toiminnon paikkatietojen tallennus silloin, kun akun virta on loppumassa. Toiminnon ansiosta käyttäjä voi löytää puhelimensa esimerkiksi sohvatyynyn raosta, jos virta on loppunut.

Akun kulutuksen tarkka seuranta

Sovellusten käyttövalikosta selviää jatkossa, kuinka paljon kukin sovellus on käyttänyt akkutehoa viimeisen 24 tunnin aikana.

Mustavalkoinen näyttömoodi

Jos olet vintage-ihminen, voit muuttaa iPhpone 6:n näytön kokonaan mustavalkoiseksi asetusvalikosta.

Mahdollisuus poistua iMessagen ryhmäkeskustelusta

Imessagen ryhmäkeskustelusta voi valita toiminnon “Älä häiritse”, jonka jälkeen toisten viestit eivät enää häiritse. Keskustelusta voi myös kokonaan poistua.

Viestiin vastaaminen poistumatta sovelluksesta

Aikaisemmin viestiin vastaaminen edellytti poistumista toisesta sovelluksesta ja siirtymistä viestisovellukseen. Nyt pyyhkäisy tekstiviestistä kertovasta ilmoitusbannerista avaa mahdollisuuden vastata viestiin.

Itsetuhoutuvat kuvat ja videot

Apple on ottanut oppia suositusta Snapchat-pikaviestipalvelusta. Viestisovelluksessa on kameraikoni, jonka pitkä painallus avaa mahdollisuuden lähettää itsetuhoutuvia kuvia ja videoita. Ne tuhoutuvat automaattisesti kahden minuutin jälkeen lähettämisestä.

Useiden kuvien lähettäminen samaan aikaan

Kun napautat näppäimistössä olevaa kameraikonia, saat näkyviin esikatseluikkunan 20 viimeisimmästä valokuvasta. Kuvista voi tämän jälkeen valita useita otoksia lähetettäväksi eteenpäin.

Paikkatiedon jakaminen viesteissä

IOS 8:n myötä käyttöön tulee paikkatiedon välittäminen viestin vastaanottajalle. Tästä on hyötyä esimerkiksi silloin, kun käyttäjä on sopinut tapaamisesta.

Nopea pääsy yhteystietoihin

Kun painat kotinäppäintä kahdesti, saat näkyviin ne kontaktit, joihin olet ollut useimmin yhteydessä.

Palauta tuhotut kuvat

Kun painat kuvan esikatseluikonia kamerasovelluksessa ruudun alalaidassa, saat ruudulle näkymän, joka mahdollistaa tuhottujen kuvien palauttamisen.