Miestä vahvempi kamera

Olympus Tough TG-810 on uusi äärimmäisen kovaa menoa kestävä taskukamera. Yhtiön aiempien Tough-mallien tavoin kyseessä on todellinen ulkoilmaihmisen taskukamera, joka ei välitä pölystä, vedestä, iskuista tai pakkasesta. Olympuksen ilmoituksen mukaan kameran runko on ennätyksellisen vahva, eikä se muuta muotoaan vaikka satakiloinen ihminen seisoisi sen päällä. Objektiivin eteen liukuva metallinen suojus suojaa ulointa linssiä kuljetuksen aikana.

Matkailijan avuksi kameraan on sisällytetty myös useita sähköisiä antureita. Kuvauspaikan sijainnin määrittävää GPS-paikannuspiiriä avustava digitaalinen kompassi mahdollista sijainnin lisäksi myös kuvaussuunnan taltioimisen otoksiin. Painemittari varoittaa käyttäjää, jos sukellus uhkaa ulottua tiivisteiden kestämää 10 metriä rajaa syvemmälle. Kahden otoksen yhdistelmänä muodostettavia 3D-otoksia voi kuvata myös veden alla.

Rungon sisään jäävän objektiivin polttovälialue vastaa kinokamerassa 28-140 millimetriä. Valovoima jää rakenteen vuoksi varsin heikoksi, sillä suurin aukko vaihtelee polttovälistä riippuen välillä f/3,9-5,9. Kamera soveltuu siksi parhaiten juuri ulkokuvaukseen. Kolmituumaisen näytön resoluutio on peräti 920 000 kuvapistettä.

Kamera tulee saataville maaliskuun puolivälissä mustana ja hopeisena suositushintaan 339 euroa.

Henri Kuokka