Microsoftin tuleva älykello on fitness-ranneke älypuhelimen ilmoituksilla

Microsoftin älykellosta on kauan huhuttu haastajaa Androidin vastaaville, sekä Applen tulevalle iWatchille. Se ei kuitenkaan ole välttämättä vain kello, vaan ennemminkin fitness-ranneke monilla sensoreilla, joiden avulla voi mitata muun muassa askelia, energiankulutusta ja sykettä vuorokauden ympäri, kertoo uutissivusto The Verge.

Microsoftin tuoreen patenttihakemuksen mustavalkoiset kuvat antavat pientä esimakua siitä, miltä yhtiön älyranneke mahdollisesti näyttäisi. Hinnasta ei ole vielä Microsoftin vahvistamaa tietoa, mutta sen on huhuttu olevan noin samaa tasoa Samsung Gear Fit:n kanssa eli hinta pyörinee kahden sadan euron paikkeilla.

Yksi ero muiden valmistajien vastaavien laitteiden ja Microsoftin älyrannekkeen välillä on se, että se toiminee sekä Windows Phonen, että Androidin ja iOS:n kanssa. Muiden valmistajien vastaavat laitteet toimivat pelkästään yhtiön omien älypuhelimien kanssa, joten tämä saattaa olla merkittävä ominaisuus Microsoftin hyväksi. Näillä näkymin Microsoftin älyranneke julkaistaan ja tulee myyntiin vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä.