Uusi verkkokauppa Teknavi.com

LG:n uusi Android-huippuluuri haastaa ominaisuuksillaan Samsung Galaxy S4:n

Korealainen elektroniikkavalmistaja LG julkisti keskiviikkona Android-puhelinmallistonsa uuden lippulaivamallin, G2:n. LG ei kuitenkaan vielä kertonut, mitä puhelin maksaa.

G2:ssa on muun muassa 5,2-tuumainen täysteräväpiirtonäyttö, optisella kuvanvakaimella varustettu 13 megapikselin kamera sekä neliytiminen Snapdragon 800 -suoritin.

LG on siirtänyt puhelimen virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet laitteen laidoilta taakse kameran linssin viereen. LG kertoo ratkaisun perustuvan käyttäjätutkimukseen, jonka mukaan käyttäjien on hankala ylettyä isokokoisten puhelimien reunoilla oleviin painikkeisiin. G2:n painikkeita käyttäjä voi painaa etusormella pidellessään puhelinta yhdellä kädellä.

G2:n ominaisuuksiin kuuluu myös jo Nokian Meego-puhelin N9:ssä nähty laitteen herääminen lepotilasta, kun ruutua näpäyttää kahdesti sormella.

Puhelimesta tulee markkinoille 16- ja 32-gigatavuiset versiot mustan ja valkoisen värisenä. Käyttöjärjestelmän tehtäviä hoitaa Androidin versio 4.2.2.

LG:n mukaan G2 tuodaan markkinoille seuraavan kahdeksan viikon aikana ensin Etelä-Koreassa ja sitten Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa. Puhelimen hinnan LG kertoo myöhemmin.