Leica kestää aikaa

Leica on julkistanut päivitetyn version M9-mittaetsinkamerastaan. Uusi M9-P on teknisesti identtinen kaksi vuotta markkinoilla olleen M9-kameran kanssa, mutta Leican historiasta tutun P-lisänimen (Professional) mukaisesti siihen on tehty muutamia ammattikäyttäjien toivomia muutoksia.

Päivitys on teknisellä puolella todella minimaalinen, sillä 18 megapikselin kinokokoiseen (36×24 mm) kuvakennoon tai muuhun elektroniikkaan ei ole tehty mitään muutoksia. Ainut rakenteellinenkin muutos on siinä, että takapinnan lcd-näyttö on aiemman M8.2-mallin tavoin nyt pinnoitettu erittäin kestävällä safiirilasilla, jota on yhtiön mukaan lähes mahdotonta naarmuttaa tai rikkoa. Uusien heijastuksenestokalvojen ansiosta sen pitäisi näkyä paremmin auringonvalossa.

M-sarjan perinteikkääseen ulkoasuun on tehty pari pientä muutosta,

jotka vaikeuttavat kameran tunnistamista ja sallivat siten ammattikuvaajan toimia paremmin huomaamatta. Etupaneelin tuttu punainen Leica-logo on poistettu ja merkki ilmaistaan nyt vanhojen Leica-mallien kameran yläpinnan kaiverruksella.

Päivitetty M9-P tulee tarjolle tavallisen M9-mallin rinnalle. M9-P maksaa 400 euroa perusmallia enemmän eli 5995 euroa. Tavallisen M9-kameran voi halutessaan päivittää M9-P-malliksi jälkikäteen. Pelkän safiirilasin vaihdon hinta on 750 euroa. Jos myös kameran yläpaneeli vaihdetaan, muutostyön hinnaksi tulee 1250 euroa.

Samassa yhteydessä yhtiö julkisti uuden superlaajakulmaisen Super-Elmar-M 21 mm f/3,4 -objektiivin. Objektiivin hinta on 2250 euroa.

Henri Kuokka