KOHUTTU iPAD-PÄIVÄLEHTI ILMESTYI

Maailman ensimmäinen ainoastaan tablet-laitteille tarkoitettu päivittäinen sanomalehti The Daily aloitti tiistaina 2. helmikuuta. Pääasiassa USA:n markkinoille tarkoitettu uusi sähköinen lehti on Robert Murdochin News Corporationin suurhanke, joka on kehitetty yksin Apple iPadia varten. Eurooppaan rekisteröidyillä iPadeilla The Dailya ei ole mahdollista lukea.

The Daily muistuttaa käyttöliittymältään Teknarin iPad-julkaisua ja sen sisältö koostuu tekstin ja valokuvien lisäksi myös erilaisista multimediaosista, kuten ääni- ja videoleikkeistä ja interaktiivisesta grafiikasta. Myös mainokset voivat hydyntää interaktiivisuutta.

Lehti jaellaan kestotilauksena Applen App Storesta ladattavan sovelluksen kautta alhaiseen 99 sentin viikkotilaushintaan. Vuositilauksen hinta on 39,99 dollaria. Uusin lehti voidaan ladata suoraan verkon yli iPadiin. Lehden sisältö voi myös päivittyä päivän aikana.

Lukusovellus pitää kirjaa käyttäjän lukemista artikkeleista ja mahdollistaa esimerkiksi suoran hyppäämisen lukemattomaan artikkeliin. Käyttäjä voi myös merkitä artikkeleita suosikeiksi, jotka kerätään erilliseen listaan myöhempää lukemista varten. Lehteen on sisällytetty myös linkityksiä sosiaalisen mediaan. Artikkelin voi nopeasti jakaa esimerkiksi Facebookin, Twitterin tai perinteisemmin sähköpostin välityksellä.

Henri Kuokka