Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Käyttöjärjestelmäpäivitys iOS-laitteille tulossa pian

Uusi iPad 2 hyödyntää iOS-käyttöjärjestelmän uutta versiota 4.3, joka tulee päivityksenä pian saataville myös vanhalle iPadille, iPhone-puhelimille sekä iPod Touch –soittimille. Ilmaisen latauksen pitäisi tulla saataville samaan aikaan iPad 2:n kanssa eli 11. maaliskuuta. Seuraavassa on lueteltu päivityksen tärkeimpiä uusia toimintoja, jotka luonnollisesti sisältyvät myös uuteen iPad 2:een:

WLAN-tukiasema
Ainoastaan iPhone 4 -puhelimessa toimiva ominaisuus tekee puhelimesta WLAN-tukiaseman, jonka kautta muut laitteet voivat hyödyntää puhelimen datayhteyttä. Nokian puhelimissa vastaavan toiminnon on saanut käyttöön JoikuSpot-ohjelmalla. Googlen Android-käyttöjärjestelmässä ominaisuus on vakiona versiosta 2.2 alkaen.

Nopeampi JavaScript-moottori
Mobile Safari –nettiselaimen suorituskyky on parantunut, sillä selaimen JavaScript-koodia suorittava moottori on vaihdettu tietokoneiden Safari-selaimissa käytettyyn Nitro-moottoriin.

Sisällön jakaminen kotiverkossa
Uusi Home Sharing –toiminto sallii iOS-laitteiden toistaa mediatiedostoja langattomasti suoraan kotitietokoneen iTunes-kirjastosta.

AirPlay-jako kaikista ohjelmista
AirPlay on Applen tekniikka, jonka avulla iOS-laitteet ja Mac-tietokoneet voivat lähettää mediasisältöä langattomasti AppleTV- tai AirPort Express -laitteille tai muille yhteensopiville AV-laitteille. Aiemmin iOS 4.2 –käyttöjärjestelmässä esitelty ominaisuus rajoittui vain tiettyjen rajattujen sovellusten käyttöön, mutta iOS 4.3:n myötä kaikki sovellukset ja myös nettisivut voivat hyödyntää AirPlay-lähetystä.

iPadin lukitussäätimen muokkaus
iPad-käyttäjille iOS 4.3 tuo pienen, mutta monien toivoman uudistuksen. Laitteen reunaan sijoitetun lukituskytkimen toiminnon voi nyt kustomoida. Vaihtoehdot ovat äänenvoimakkuuden mykistys tai näytön kääntymisen estäminen asennon mukana.

Henri Kuokka