Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kääntääkö tämä tuote Applen tablettimyynnin nousuun?

Apple saattaa esitellä jättikokoisen tabletin. Sellainen ei ole vielä tähän mennessä menestynyt yhdenkään valmistajan tekemänä.

Kansainvälisten arvioiden mukaan Applen suunnittelee 12,9-tuumaista tablettia. Uutistoimisto Bloombergin mukaan sellainen olisi tulossa markkinoille ensi vuoden alkupuolella.

Tähän mennessä isoimman iPadin näyttö on 9,7-tuumainen. Uutuustabletti olisikin suunnattu muuhun kuin jatkuvaan kanniskeluun.

Isoja tabletteja on yritetty puskea markkinoille ennenkin, huonolla menestyksellä. Muun muassa Toshiballa on ollut mallistossaan 13-tuumainen tablet-laite.

Applella on kuitenkin syynsä. Ipad-myynti on laskenut viime aikoina ja yhtiö kaipaa uutta nostetta laitekauppaan. Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä tablet-myynti laski 9 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Applen uskotaan tavoittelevan laitetta, joka tarjoaisi vaihtoehdon kannettavalle tietokoneelle. Samaa on yrittänyt Microsoft uudella Surface Pro 3:lla. Applen jättitabletin uskotaan tarjoavan mahdollisuuden esimerkiksi ruudun jakamiseen. Luvassa voi olla myös uudenlainen näppäimistökansi.