ZTE toi näytönalaisella etukameralla varustetun Axon 20 5G -älypuhelimen myyntiin verkkokaupassaan 449 euron hinnalla

Axon 20 5G tarjoaa vielä poikkeuksellista tekniikkaa.

ZTE julkisti maailman ensimmäisen näytönalaisella etukameralla varustetun älypuhelinmallin Axon 20 5G:n Kiinassa jo syyskuun alussa, ja joulukuun alussa puhelin julkistettiin myös kansainvälisille markkinoille.

Nyt ZTE on tuonut Axon 20 5G:n myyntiin oman verkkokauppansa kautta. Verkkokaupasta voi tehdä tilauksia myös Suomeen, ja Axon 20 5G:n hinta on 449 euroa. Varhaisen vaiheen ostajat saavat kaupan päälle lisäksi täyslangattomat nappikuulokkeet. ZTE kontrolloi puhelimen saatavuutta kutsujärjestelmällä: verkkokaupasta tilataan ensin sähköpostiin kutsukoodi puhelimen ostamiseksi, ja koodin saavuttua puhelimen pääsee ostamaan verkkokaupan kautta.

Näytönalainen etukamera on viimeisin ratkaisu, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisimman laaja ja saumaton näyttöpinta-ala älypuhelimessa. Axon 20 5G:ssä on 6,92 tuuman AMOLED-näyttö 20,5:9-kuvasuhteella ja 2460×1080 pikselin tarkkuudella sekä 90 hertsin virkistystaajuudella. 32 megapikselin etukamera sijaitsee näytön yläreunassa, mutta sen alla piilossa.

ZTE:n mukaan osana näyttörakennetta käytetään uusia läpinäkyviä materiaaleja ja pinnoitteita, jotka mahdollistavat etukameran toiminnan näytön läpi. Lisäksi puhelimen näyttöä ohjaavaa piiriä kehutaan tavallisesta poikkeavaksi, ja näyttöpaneelin rakennetta myös kokonaisuutena mahdollisimman vähän kameran toimintaa häiritseväksi. Näytön pikselijaottelu kameran kohdalta on muusta näytöstä poikkeava. Oma osansa kameran toimintaa on tietenkin myös erityinen ohjelmistoalgoritmi. Etukameran aukon koko on f/2,0.

Kameran lisäksi näytön alla sijaitsevat myös valoisuuden tunnistin, ääniyksikkö sekä sormenjälkilukija.

Muita ominaisuuksia Axon 20 5G:ssä ovat Qualcomm Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, neljä takakameraa sisältäen 64 megapikselin pääkameran f/1,8-aukolla, 8 megapikselin 119 asteen ultralaajakulmakameran f/2,2-aukolla, 2 megapikselin makrokameran sekä 2 megapikselin syvyyskameran, sekä 4 220 milliampeeritunnin akun tuella 30 watin pikalataukselle (Qualcomm Quick Charge 4+), joka täyttää akun tyhjästä 60 prosentin varaukseen 30 minuutissa. Tuettuna ovat 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5 / NFC -yhteydet ja liitäntänä USB-C.

Käyttöjärjestelmäversiona on Android osana MiFavor 10.5 UI -käyttöliittymää.

Kansainvälisessä myynnissä ZTE Axon 20 5G:n ainoa värivaihtoehto on musta, ja RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja sisäistä tallennesmuistia 128 gigatavua. Lisäksi käytettävissä on microSD-muistikorttipaikka.