Uusi tulokas Android-älykellojen valikoimaan tuo edulliseen hintaan perinteistä tyyliä

ZTE on julkistanut aiemmin vuotokuvissakin nähdyn Quarz-älykellonsa, joka perustuu Android Wear 2.0 -järjestelmään. ZTE:n ensimmäisen Android-älykellon erikoisuus on sen 3G-mobiiliverkkoyhteys ja verrattain edullinen hinta.

ZTE Quartz on tulossa Yhdysvalloissa myyntiin yksinoikeudella T-Mobile-operaattorin kautta. Myyntiintulosta muualla ei ole vielä mitään tarkempaa tietoa. Kellon hinta Yhdysvalloissa on vajaat 200 dollaria eli kyse on edullisempiin lukeutuvasta Android Wear -vaihtoehdosta.

Näytön koko ZTE Quartzissa on 1,4 tuumaa, tekniikka AMOLED ja tarkkuus 400×400 pikseliä. Muiltakin teknisiltä ominaisuuksiltaan Quartz on monien kilpailijoidensa kanssa samoilla linjoilla. perustana on Qualcommin Snapdragon Wear 2100 -piiri, jonka rinnalla on 768 megatavua RAM-muistia ja 4 gigatavua tallennusmuistia. Älykelloissa merkittävämpi asia on akku: Quartzissa sen kapasiteetti on melko kookkaat 500 milliampeerituntia, jonka ZTE:n pitäisi riittää 36 tunnin toiminta-aikaan.

Ominaisuuksista Quartz sisältää myös GPS-paikannuksen, mutta Android Pay -maksuissa jo ulkomailla tarvittavaa NFC:tä tai sykemittaria ei ZTE:n kellosta löydy. Quartzin mobiiliverkkoyhteys rajoittuu 4G LTE:n sijaan vain 3G-verkkoihin, mutta kovin suurta käytännön merkitystä tällä ei todennäköisesti ole. Itse mobiiliverkkoyhteys on tärkeä, sillä se mahdollistaa Android Wear 2.0:ssa korostuneen älykellon itsenäisemmän toiminnan.

Metallirakenteinen kello on pölyn- ja vedenkestävä IP67-luokitellusti eli sen voi upottaa metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.

ZTE Quartzin kaksi eri värivaihtoehtoa.
ZTE Quartzin kaksi eri värivaihtoehtoa.
ZTE Quartzin rannekkeet ovat standardikokoa ja vaihdettavissa.
ZTE Quartzin rannekkeet ovat standardikokoa ja vaihdettavissa.