Xiaomi kertoi uuden Mi 9 -huippupuhelimensa myyntiintulosta – hinta alkaen 469 euroa

Kiinalaisvalmistaja Xiaomi on vastikään julkistanut Mi 9 -huippupuhelimensa Euroopan markkinoille. Xiaomi Mi 9 on kauttaaltaan kyllästetty huipputeknologialla.

Xiaomi Mi 9:stä tulee saataville tulee kolme väriä: sininen, laventelinpunainen ja musta. Suomessa hinnat alkavat 469 eurosta ja tarkemmat versiokohtaiset hinnat kerrotaan myöhemmin.

Xiaomi Mi 9:ssä on Samsungin valmistama 6,39 tuuman AMOLED-näyttö, jonka tarkkuus on Full HD+ -tasoa. Näytön ylälaidassa on niin sanottu vesipisaralovi, jonka ansiosta laitteen näyttö-runkosuhde on mukavat 90,7 prosenttia. Näytön kerrotaan yltävän 600 nitin kirkkauteen, ja myös sormenjälkilukija on sijoitettu Mi 9:ssä näytön alle.

 

Xiaomi Mi 9.
Xiaomi Mi 9.

Xiaomi Mi 9 on varustettu huipputeknologialla. Sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka löytänee tiensä moniin Android-huippupuhelimiin tänä vuonna. Seitsemän nanometrin tuotantoprosessilla valmistetussa Snapdragon 855:ssä on kahdeksan Kryo 485 -ydintä. Mi 9:ssä on joko kuusi tai kahdeksan gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) ja 128 gigatavua tallennusmuistia (UFS 2.1).

Uutuuden takaosaa koristaa kolmoiskamera hulppealla 48 megapikselin pääkameralla. Se on varustettu Sonyn IMX586 -sensorilla, f/1,75-aukolla ja 0,8 mikronin pikselikoolla. Oletuksena kamera taltioi valokuvia 12 megapikselin tarkkuudella. Pääkameran lisäksi kamerajärjestelmässä on 12 megapikselin kaksinkertaisen optisen zoomin mahdollistava kamera ja 16 megapikselin 117 asteen laajakulmakamera.

Mi 9 tukee pikalatausta niin langallisesti kuin langattomasti.
Mi 9 tukee pikalatausta niin langallisesti kuin langattomasti.

Kameratestaaja DxOMark arvioi Mi 9:n ja sen kokonaispisteet ovat 107. Tulos oikeuttaa kolmanteen sijaan.

Yhteyksien osalta tarjolla on kaksi SIM-korttipaikkaa, 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys sekä Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet. Mi 9:ssä on USB-C-liitäntä, mutta ei erillistä kuulokeliitäntää. Akunkoko puolestaan on 3 300 milliampeerituntia.