Valmistettu Suomessa: Suunto Ocean julki - yhdistää sukellustietokoneen ja GPS-urheilukellon

Suomalainen Suunto on julkistanut uuden sukellustietokoneen ja GPS-urheilukellon yhdistävän Suunto Ocean -kellonsa, joka valmistetaan Suomessa.

Suunto Ocean on myynnissä Suunnon verkkokaupassa ja jälleenmyyjillä 18. kesäkuuta alkaen kolmena eri versiona: All Black, Steel Black ja Sand. Suositushinta on 799 euroa.

Suunto Ocean on varustettu 1,43 tuuman pyöreällä AMOLED-näytöllä. Kellon koko on 49,9 x 49,9 x 13,2 millimetriä ja paino 99 grammaa. Materiaaleina ovat rungossa lasikuituvahvisteinen polyamidi ja kehyksessä ruostumaton teräs. Näytön pintana on safiirilasia. Mukana toimitetaan silikoniranneke.

Uusi Suunto Ocean sisältää ainutlaatuisen sukellusreitin seurantaominaisuuden ja lukuisia erilaisia sukellustiloja laite- ja vapaasukellukseen. 95 erilaista urheilutilaa sekä monipuoliset tavoitteellista harjoittelua ja palautumista tukevat ominaisuudet tekevät Suunnon uutuudesta luotettavan aktiiviliikkujan kumppanin.

Suunto Ocean eri versioina.
Suunto Ocean eri versioina.

Suunto Oceanissa on erilaisia sukellustiloja, langaton säiliöpaineen seuranta sekä kattava hälytysjärjestelmä laite- ja vapaasukellukseen. Lisäksi Suunto Ocean sisältää myös aktiivisuuden seurannan, sykkeen mittauksen, 95 erilaista urheilutilaa, GPS-paikannuksen, barometrin, ilmaiset offline-maastokartat sekä muita urheilutoimintoja.

Tallennustilaa offline-kartoille kellossa on 32 gigatavua.

“Tämä pitkään odotettu uutuus tuo yhteen kaiken sen mitä olemme Suunnolla viimeisen 90 vuoden aikana oppineet. Ocean on huippuunsa hiottu kokonaisuus, joka heijastelee Suunnon perinteitä ja tietotaitoa kompasseista, sukellustietokoneista ja maastokäyttöön suunnatuista kelloista. Kuten kaikki muutkin Suunnon tuotteet, myös Ocean on sukelluksen ja urheilun ammattilaisten testaama ja hyväksymä”, kertoo Suunnon tuotepäällikkö Petri Lehtovirta.

Sukellustietokoneiden tuotekategoriaan Suunto Ocean tuo uuden ominaisuuden, jonka avulla sukeltaja voi tallentaa pinnanalaisen reitin sekä sisäänmeno- ja ulostulokohdat Suunto-sovelluksen lokikirjaan. Sukellusreitin seurantaominaisuus lanseerataan kellon julkistuksen yhteydessä beetaversiona, ja sitä kehitetään vielä jatkuvasti.

Suunto Ocean tarjoaa runsaasti tietoja sukeltamisen aikana.
Suunto Ocean tarjoaa runsaasti tietoja sukeltamisen aikana.

Kellossa on erilaiset tilat laitesukellukseen ja tekniseen sukellukseen, mukaan lukien happirikastetuilla kaasuseoksilla sukeltamiseen tarkoitettu nitrox-tila ja Suunto Bühlmann 16 GF -sukellusalogitmi. Myös vapaasukellukseen ja snorklaukseen löytyy useita erilaisia tiloja. Kellon voi yhdistää langattomasti Suunto Tank POD -säiliöpainelähettimeen, mikä mahdollistaa säiliön paineen, kaasunkulutuksen ja jäljellä olevan kaasun tarkan seurannan suoraan kellon näytöltä. Turvallisuuden varmistamiseksi, Suunto Ocean sisältää laajan valikoiman tarpeiden mukaan säädettäviä ääni- ja värinähälytyksiä.

Sukellussyvyyttä Suunto Ocean mittaa pinnan alla seitsemään bariin asti. Vedenpitävä Suunto Ocean on jopa 100 metriin asti.

Suunto Ocean ranteessa.
Suunto Ocean ranteessa.

Osana laajempaa aktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaa Suunto Ocean mittaa myös unenlaadun sekä palautumisajan perustuen sykevälivaihteluun.

Mukana on myös yksityiskohtaiset offline-maastokartat, monitaajuuksinen GNSS-satelliittipaikannus, pitkä akunkesto ja tarkat korkeuslukemat sekä myrskyhälytykset varmistava barometri.

Akunkestoksi Suunto Oceanille luvataan aikatilassa 26 päivää, 24/7-seurannalla ja mobiili-ilmoituksilla 12 päivää ja harjoittelutilassa GPS-paikannuksella vähintään 40 tuntia.

“Ocean on jatkumoa Suunnon päivitetylle muotoilulle, jota lähdimme uudistamaan viime vuonna. Monipuolinen Suunto Ocean sopii erinomaisesti sukellukseen ja mihin tahansa ulkoilmaurheiluun. Kellon huippuluokan ominaisuuksien lisäksi se myös näyttää hyvältä. Kello kulkee mukana arjessa ja sukellusreissulta toiselle”, kertoo Suunnon muotoilujohtaja Mikko Ahlström.