Uutuustuote kehitettiin Salossa: NUVIZ tuo moottoripyöräkypärään heijastusnäytön ja kameran

Suomessa Salossa tuotekehitystä tekevä NUVIZ on nyt tuonut tuotteensa ennakkomyyntiin. NUVIZ on moottoripyöräilijöille tarkoitettu, kypärään kiinnitettävä lisälaite, joka tuo näkökenttään heijastuvassa HUD-näkymässä tarjolle useita keskeisiä tietoja. Näkymä ikään kuin kelluu motoristin silmien edessä kuin se olisi 4 metrin etäisyydellä.

NUVIZin visiiriin heijastuvaan näkymään saa useita oleellisia tietoja: esimerkiksi navigointiohjeet, ilmoituksen saapuvista puheluista, toistettavan musiikin tiedot, sääennusteen sekä ajamiseen liittyviä tietoja, muun muassa matkan pituudesta ja nopeudesta.

Laitteen hinta on 699 euroa ja toimitukset NUVIZin verkkokaupasta tehtäville alkaville tilauksille ovat alkamassa heinäkuun toisella viikolla. NUVIZ pyrkii saamaan tuotteensa myös laajaan jakeluun Keski-Euroopan jälleenmyyjille.

NUVIZ-kokonaisuus koostuu kypärään kiinnitettävän osan lisäksi kauko-ohjaimesta.
NUVIZ-kokonaisuus koostuu kypärään kiinnitettävän osan lisäksi kauko-ohjaimesta.
NUVIZ takaa.
NUVIZ takaa.

Kokonaisuutena NUVIZ-laitteessa yhdistyy pitkä lista erilaista tekniikkaa: erilaisia tietoja tarjoavan LCoS-tekniikalla kehitetyn Head Up Display -visiirinäytön lisäksi se tuo puhelinkypärän ja mukana on myös 8 megapikselin kamera sekä joukko erilaisia antureita – kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, ilmapuntari, e-kompassi sekä GPS-paikannus. Mukana tulevat myös NUVIZiin kytkettävät kuulokkeet ja mikrofoni. Kamerakuvat siirtyvät suoraan puhelimeen ja Full HD -videoita voi tallentaa NUVIZiin asetetulle microSD-muistikortille.

NUVIZin kypärään kiinnitettävää laitetta ohjataan moottoripyörän ohjaustankoon kiinnitettävällä yksinkertaisella painikeohjaimella. Lisäksi se yhdistyy käyttäjän älypuhelimeen Bluetooth- ja Wi-Fi-yhteyksillä. NUVIZin akunkesto on 8 tuntia yhdellä latauksella. Ohjaimen pariston pitäisi kestää käyttöä 5 vuotta.

NUVIZ sai alkuvuodesta taakseen merkittävänä sijoittajana KTM-moottoripyörävalmistajan taustayhtiön Pierer Industrie AG:n. Startupin matkan varrella on ollut myös vaikeampia aikoja, kun tuotekehitys on hidastunut varojen puutteessa. Lopulta NUVIZ näyttää saavan tuotteensa markkinoille suunnitellussa hintaluokassa ja jokseenkin ajoissa vielä tälle kesälle.

NUVIZ-ohjain on tarkoitus kiinnittää ohjaustankoon.
NUVIZ-ohjain on tarkoitus kiinnittää ohjaustankoon.