Uusi Land Rover Explore R -älypuhelin julki - legendaarisen maasturimerkin puhelimessa panostettu kestävyyteen

Bullitt Groupin tunnetumpia tuotteita ovat kestävät Cat-älypuhelimet. Caterpillarin lisäksi samainen yritys on kuitenkin lisensoinut brändin käyttöönsä myös Land Roverilta, ja nyt on esitelty historian toinen Land Rover -merkkinen älypuhelin.

Alkuperäisen Land Rover -puhelimen Bullitt lanseerasi helmikuussa 2018. Myös Land Rover -älypuhelimen kanssa joukosta pyrittiin erottautumaan kestävyydellä sekä myös vaihdettavilla, erilaisia lisäominaisuuksia tuovilla kuorilla.

Nyt esitelty uusi Land Rover Explore R on edelleen kestävä, mutta muuten aiempaa yksinkertaisempi. Idea lisäkuorista on haudattu. Uudenkin puhelimen kohderyhmänä ovat edelleen ulkoilijat ja seikkalijat.

Land Rover Explore R on IP68-luokitellusti vedenkestävä sekä osittain kestäävyydeltään myös MIL-STD-810H-standardin mukainen testatuilta osin. Puhelin kestää pölyä ja hiekkaa, upotuksen 1,5 metrin syvyyteen 35 minuutiksi, toistuvia pudotuksia 1,8 metrin korkeudelta teräspinnalle, värinää kategorian neljä tasolla sekä lämpöshokkeja -30 celsius- ja +65 celsius-asteen välillä.

Land Rover Explore R:llä on IP68- ja MIL-STD-810H-luokitusten mukainen kestävyys.

Land Rover Explore R:llä on IP68- ja MIL-STD-810H-luokitusten mukainen kestävyys.

Tekniset ominaisuudet Land Rover Explore R:ssä ovat perustasoa: 5,65 tuuman näyttö 18:9-kuvasuhteella ja 1440×720 pikselillä, Gorilla Glass 6 -näyttölasi, kahdeksanytiminen MediaTek Helio P35 MT6765 -järjestelmäpiiri 2,3 gigahertsin kellotaajuudella, 4 gigatavua RAM-käyttömuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka, 12 megapikselin takakamera Sonyn kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-aukolla, 8 megapikselin etukamera, FM-radio sekä 3 100 milliampeeritunnin akku.

Yhteyksistä tuettuna ovat 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyden (300 / 100 Mbit/s) lisäksi Wi-Fi 802.11/ab/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ja NFC-lähiyhteys. USB-C:n lisäksi löytyy myös 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Puhelimen mitat ovat 159,4 x 76,8 x 11 millimetriä ja paino 220 grammaa. Sormenjälkilukija on sijoitettu taakse.

Käyttöjärjestelmäversiona kerrotaan olevan yhä vanha Android 9 Pie, mutta tulossa on lyhyellä aikavälillä päivitys Android 10 -versioon. Ohjelmistossa mukana on ulkoilusovellukset yhteen keräävä Explore Hub sekä Dashboard 2, joka tarjoaa pääsyn taskulamppuun, korkeusmittarin tietoihin, GPS-koordinaatteihin, kompassiin ja sijainnin jakamiseen. Lisäksi saatavilla ovat ViewRangerilta korkeuserotiedot sisältävät kartat.

Land Roverin kotimaassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa puhelimen hinta on 399 puntaa eli noin 440 euroa. Land Rover Explore R:n laajemmasta saatavuudesta ei ole vielä tietoa.

Land Rover Explore R.

Land Rover Explore R.