Uusi entistä kestävämpi lasi tulossa älypuhelimiin: Corning julkisti Gorilla Glass Victus 2:n

Gorilla Glass Victus 2:n pitäisi kestää paremmin pudotuksia betonille.

Corningin Gorilla Glass -lasia löytyy monista älypuhelimista etupuolelta näytön pintana ja osasta älypuhelimia myös takapintana. Nyt Corning on julkistanut uuden sukupolven Gorilla Glass Victus 2 -lasin, jonka se lupaa edelleen parantavan kestävyyttä.

Uusi lasikoostumus tarjoaa entistä paremman kestävyyden kovia ja karkeita pintoja, kuten betonia, vastaan säilyttäen samalla kestävyyden naarmuja vastaan samalla tasolla kuin edeltävässä Gorilla Glass Victus -lasissa.

Gorilla Glass Victusin Corning julkaisi pari vuotta sitten todeten tuolloin sen kestävän älypuhelimessa pudotuksia jopa kahden metrin korkeudelta. Corningin mukaan se on nyt keskittynyt Gorilla Glass Victus 2:ssa luomaan lasin, joka on parempi kestämään pudotuksia vyötärön korkeudelta karkeammille pinnoille.

Gorilla Glass Victus 2:n pitäisi kestää entistä paremmin pudotuksia betonille.
Gorilla Glass Victus 2:n pitäisi kestää entistä paremmin pudotuksia betonille.

Corningin mukaan keskimäärin älypuhelimet ovat nykyisin 15 prosenttia painavampia ja 10 prosenttia suurempia kuin neljä vuotta sitten, mikä on myös kasvattanut kestävyysvaatimuksia lasille siihen kohdistuessa enemmän rasitusta osumien yhteydessä.

Gorilla Glass Victus 2:n Corning kertoo kestäneen laboratoriotesteissä pudotukset yhteen metriin asti betonia jäljittelevälle pinnalle samalla, kun osin kilpailevat lasiratkaisut saattoivat hajota jo puolen metrin korkeudelta pudotettaessa.

Lisäksi Gorilla Glass Victus 2 kesti myös pudotukset jopa kahdesta metristä asfalttia jäljittelevälle pinnalle. Kestävyys naarmuja vastaan on puolestaan edelleen nelinkertainen kilpailevaan alumiinisilikaattilasiin verrattuna.

Toistaiseksi ei ole kerrottu, missä laitteissa uutta Gorilla Glass Victus 2 -lasia nähdään ensimmäisenä. Todennäköisesti tämä tapahtuu kuitenkin lähiaikoina seuraavissa huippupuhelimissa.

Corningin laseja käyttävät useimmat älypuhelinvalmistajat, ja sen lasia on käytössä yli 8 miljardissa laitteessa 45 merkittävältä brändiltä.