Uusi BlackBerry-puhelin julkistettiin – mutta paljoa ei paljastettu

BlackBerry-puhelimista nykyisin vastaava kiinalainen TCL julkisti uuden BlackBerry-puhelimen nyt CES-messujen yhteydessä – omalla tavallaan. Tarkemmat tiedot uutuudesta kerrotaan kuitenkin vasta helmikuun lopun Mobile World Congressin yhteydessä.

TCL ei vahvistanut edes puhelimen nimeä, vaan viittasi siihen vain ”puhelimena, jota kaikki ovat kutsuneet Mercuryksi”. Teknisiä tietoja, myyntiintulon ajankohtaa tai hintaa ei vielä kerrottu – vaikka useat mediat puhelimen esiversiota jo pääsivät itsekin hypistelemään ja kokeilemaan.

BlackBerry Mercury, oli se sitten puhelimen lopullinen nimi tai ei (ehkä BlackBerry DTEK70), tulee sisältämään fyysisen QWERTY-täysnäppäimistön, jokaonkin todellinen harvinaisuus nykypäivänä. Lisäksi metallirakenteisen, Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen on huhuttu sisältävän 4,5 tuuman kosketusnäytön ja 18 megapikselin takakameran, mutta näillekään tiedoille ei vieläkään saatu lopullista virallista vahvistusta. Ulkoisesti vahvistus on kuitenkin saatu jo USB-C:lle ja 3,5 millimetrin liitännälle, sekä sormenjälkitunnistimen löytymiselle välilyöntipainikkeesta.

Käyttöjärjestelmäversioksi on myös paljastettu nyt Android 7.0 Nougat.

BlackBerry Mercury on tiettävästi ollut pääosin BlackBerryn itsensä vielä kehittämä, vaikka TCL sen nyt lopulta myyntiin tuokin. Jatkossa TCL vastaa myös BlackBerry-puhelinten kehityksestä. Jo aiemmin se on myynyt kahta myös TCL- ja Alcatel-merkeillä myytyä puhelintaan myös BlackBerry-brändillä. TCL aikoo jatkaa toimintaansa useilla eri brändeillä kukin eri segmentissään. BlackBerryn kanssa tähtäin on luonnollisesti yrityksissä – ja huomiota kiinnitetään turvallisuuteen, luotettavuuteen ja tuottavuuteen.