Uusi 179 euron Honor-puhelin haastaa Nokiat - myyntiin Suomessa tänään

Honor 6A:n tyyli on tuttua Honoria.
Honor 6A:n tyyli on tuttua Honoria.

Huawei tuo Suomessa myyntiin uuden edullisen Honor 6A -älypuhelimen. Honor 6A tulee myyntiin tänään 179 euron hintaan.

”Honor 6A on hyvä esimerkki laitteesta, jonka arvo on hintaansa korkeampi. Sekä Honor-brändillä että tasokkailla peruspuhelimilla on kysyntää”, kertoo Huawei Suomen kuluttajaliiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Honor 6A:n värivaihtoehdot ovat kulta, hopea ja harmaa.

Metallirakenteinen Honor 6A sisältää 5,0 tuuman näytön 1280×720 pikselillä, Qualcommin Snapdragon 430 -järjestelmäpiirin, 2 gigatavua RAM-muistia, 13 megapikselin taka- ja 5 megapikselin etukameran, 16 gigatavua sisäistä talllennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikan sekä 3 020 milliampeeritunnin akun. SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta. Yhteyksien osalta Honor 6A tarjoaa 4G LTE:n, Wi-Fin 802.11b/g/n-tasolla, Bluetooth 4.1:n sekä Micro-USB- ja 3,5 mm -liitännät. Käyttöjärjestelmä on Android 7.0 Nougat varustettuna EMUI 5.1 -käyttöliittymällä.

Verrattuna aiemmin Kiinassa julkistettuun Honor 6A -versioon, puuttuu Euroopan versiosta sormenjälkitunnistin.

Mielenkiintoisesti Honor 6A:n tekniset ominaisuudet ovat lähellä uusia edullisimpia Nokia-älypuhelimia. Esimerkiksi 199 euron Nokia 5:ssä on hitusen suurempi 5,2 tuuman näyttö, mutta sama järjestelmäpiiri, saman verran sekä RAM- että tallennusmuistia sekä vastaavan tason yhteydet. 149 euron Nokia 3:ssa järjestelmäpiiri on heikompi MediaTekin MT6737, mutta muuten senkin ominaisuudet ovat samassa linjassa Honor-uutuuden kanssa. Nokioista sormenjälkitunnistin puuttuu myös Nokia 3:sta, mutta löytyy Nokia 5:stä.

Honor 6A:n värivaihtoehdot kulta, hopea ja harmaa.
Honor 6A:n värivaihtoehdot kulta, hopea ja harmaa.