Tässä on maailman ensimmäinen läppäri, jonka näytössä on reikä kameralle

Älypuhelimissa reikä näytössä etukameralle on jo yleistynyt seuraavana askeleena eteenpäin näyttöjen lovista.

Kannettavissa tietokoneissa loviakin näytössä on nähty vielä melko vähän, mutta nyt on esitelty valmistajansa mukaan ensimmäinen läppäri varustettuna kamerareiällä näytössään. Kiinalaisvalmistaja Chuwin uusi MiniBoox X -läppäri sisältää kameralle reiän näyttönsä vasemmassa yläkulmassa.

Chuwi MiniBook X:ssä on 10,8 tuuman, 16:10-kuvasuhteen ja 2560×1600 pikselin tarkkuuden IPS LCD -näyttö, jota ympäröivät ohuet reunukset. Näyttö-runkosuhteeksi mainitaan 90 prosenttia. Vasemman yläkulman reikään sijoitetun etukameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Laite on varustettu 360 astetta kääntyvällä saranalla, joten näytön saa käännettyä myös esimerkiksi ”tablettiasentoon” muiden vaihtoehtojen ohella. Chuwi MiniBook X tukee myös Chuwi HiPen H7 -stylus-kynää ja sen kanssa 4 096 tason painallusvoiman tunnistusta.

Chuwi MiniBook X:n erikoisuus on kameran sijoittaminen reikään näytössä.
Chuwi MiniBook X:n erikoisuus on kameran sijoittaminen reikään näytössä.
Chuwi MiniBook X eri asennoissa.
Chuwi MiniBook X eri asennoissa.

Muuten Chuwi MiniBook:n ominaisuuksia ovat neliytiminen Intel Celeron N5100 -suoritin, 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X) ja 512 gigatavua SSD-tallennusmuistia. Akun kapasiteetti on 26,6 wattituntia (7,6V / 3 800 mAh), ja latauksen osalta tuettuna on jopa 45 watin USB-PD-pikalataus, mutta mukana toimitetaan 24 watin laturi. Laitteessa ei ole lainkaan tuuletinta, joten se toimii äänettömästi.

Liitäntöinä on kaksi USB-C-porttia ja 3,5 millimetrin ääniliitäntä sekä lisäksi microSD-muistikorttipaikka. Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat puolestaan 2,4 ja 5 gigahertsin Wi-Fi (802.11a/b/g/n/ac) sekä Bluetooth 4.2.

Chuwi MiniBook X:n mitat ovat 244 x 166,4 x 17,2 millimetriä ja paino 899 grammaa. Alumiinirunkoisen laitteen ainoa värivaihtoehto on harmaa.

Käyttöjärjestelmänä on yllätyksettömästi Windows 11.

Chuwin omassa verkkokaupassa MiniBook X:n hinnaksi kerrotaan parhaillaan 541,06 euroa tai kynän kanssa 558,55 euroa. Toimitukset Espanjan-varastolta alkavat helmikuussa.

Chuwi MiniBook X:n näppäimistö yltää myös lähelle laitteen reunoja.
Chuwi MiniBook X:n näppäimistö yltää myös lähelle laitteen reunoja.