Tässä on ensimmäinen Google-älykello: Pixel Watch julki kokonaisuudessaan

Google on esitellyt ensimmäisen omaa brändiään kantavan älykellonsa, Pixel Watchin.

Googlen kauan odotettu Pixel Watch -älykello maksaa Euroopassa alkaen joko 379 euroa (Bluetooth/Wi-Fi) tai 429 euroa (Bluetooth/Wi-Fi + 4G LTE).

Pixel Watchista nähtiin ensivilaus jo viime toukokuussa, ja nyt Wear OS 3.5:llä varustettu älykello on viimein esitelty kokonaan. Kellon halkaisija on 41 millimetriä, ja kellotaulussa on OLED-näyttö 320 pikseliä tuumaa kohden pikselitiheydellä, aina päällä -tilalla sekä Corningin kustomoidulla 3D Gorilla Glass 5 -lasilla.

Ilman ranneketta Pixel Watch painaa 36 grammaa ja sen paksuus on 12,3 millimetriä. Rungossa on käytetty 80-prosenttisesti kierrätettyä ruostumatonta terästä, ja myyntipakkauksessa toimitettava Active-ranneke on fluoroelastomeeria.

Kello on 5ATM-luokituksen mukaisesti vesitiivis, joten se ranteessaan voi huoletta pulahtaa uimaan.

Pixel Watch on 12,3 millimetriä paksu.
Pixel Watch on 12,3 millimetriä paksu.

Kellon oikealla sivulla on toimintopainike sekä pyöritettävä kruunupainike. Lisäksi kello sisältää sekä mikrofonin että kaiuttimen muun muassa puheluita varten.

Järjestelmäpiirinä on Samsungin valmistama Exynos 9110, jonka rinnalta löytyy Cortex-M33 -apusuoritin. Muita Pixel Watchin teknisiä ominaisuuksia ovat älykellolle kookas 32 gigatavun sisäinen tallennusmuisti (eMMC flash) ja 2 gigatavun SDRAM-käyttömuisti.

Pixel Watchissa on Fitbitin tuttuja toimintoja.
Pixel Watchissa on Fitbitin tuttuja toimintoja.

Kellossa on luonnollisesti lukuisia sensoreita erilaisten elintoimintojen, kuten sykkeen, veren happipitoisuuden, EKG-sydänsähkökäyrän mittaukseen sekä GPS / GLONASS / BeiDou / Galileo -paikannus esimerkiksi lenkkeilyreittien tallentamiseen.

Pixel Watchissa on aiemmin Googlen tätä nykyä omistaman Fitbitin aktiivisuusrannekkeista ja älykelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten eri sykealueilla vietetystä ajasta kertovat aktiivisuusminuutit, unen seurannan arvosana sekä stressin seuranta.

Googlen mukaan Pixel Watchissa on myös Fitbitin tarkin sykkeenmittaus toistaiseksi.

Kellotaulun takana on sykemittari ja muita sensoreita.

Pixel Watch julkaistaan sekä Wi-Fi-versiona että myös eSIM-tuen sisältävänä vaihtoehtona 4G-mobiiliverkkoyhteydellä. NFC-lähiyhteys on käytössä variantista riippumatta.

Pixel Watchin akkukapasiteetti on 294 milliampeerituntia, ja mukana toimitettava USB-C-liittimellinen latauslaite kiinnittyy kelloon magneettisesti.

Lisäksi pakkaukseen sisältyy kaksi eri mittaista ranneketta.

Myyntipakkauksen sisältö.

Google lupaa Pixel Watchille jopa 24 tuntia käyttöaikaa yhdellä latauksella. Tyhjä akku täyttyy noin 80 minuutissa, ja 50 prosenttia varausta kertyy puolessa tunnissa.

Pixel Watchissa on Wear OS 3.5 -ohjelmisto, ja ostajat saavat kaupan päälle kuusi kuukautta Fitbit Premium -jäsenyyttä sekä kolme kuukautta YouTube Premiumia.

Muita mainittuja ominaisuuksia ovat muun muassa Google Wallet, Google Maps -navigointi, Google Assistant -virtuaaliavustaja ja muut Wear OS:lle tyypilliset Google-palvelut. Tulevana talvena Pixel Watchiin lisätään myös kaatumisen tunnistus.

Pixel Watch on yhteensopiva kaikkien Android 8.0 -ohjelmistolla tai uudemmalla varustettujen älypuhelinten kanssa. iPhonen kanssa älykello ei ole yhteensopiva.

Kellolleen voi valita joko mustan Matte Black -rungon tai kiiltävän, harmaasävyisen Polished Silver -vaihtoehdon. Fluoroelastomeerirannekkeita on tarjolla kahta mallia – vaalea Chalk Active sekä tumma Charcoal Active. Lisäksi erikseen on saatavilla erilaisia rannekkeita.

Google Pixel Watchin hinta on joko 379 tai 429 euroa riippuen siitä, haluaako kelloonsa 4G-yhteydet ja eSIM-tuen.

Pixel Watchia ei virallisesti julkaista Suomessa, mutta Pixel-älypuhelinten tavoin se tullee saataville useiden jälleenmyyjien kautta. Ensimmäisillä markkinoilla kello on jo ennakkotilattavissa

Pixel Watchin rannekevalikoimaa.
Pixel Watchin rannekevalikoimaa.