Tässä on ensimmäinen älypuhelin sormenjälkilukijalla näytössä – Vivo esitteli odotetun uutuutensa

Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin lukeutuva Vivo on esitellyt odotetusti CES-messuilla maailman ensimmäisen myyntiin tulevan älypuhelinmallin varustettuna näytöltä löytyvällä sormenjälkilukijalla.

Vivon puhelimessa hyödynnetään Synapticsin uutta optista sormenjälkilukijaa. Lukija on sijoitettu puhelimen OLED-näyttöpaneelin alapuolelle. Kun sormenjälki pitää tunnistaa, valaisee OLED-näyttö sormen, lukija kuvaa sen ja vertaa käyttöön otettaessa tallennettuun.

Sormenjälkilukijan ja näytön rakenne.
Sormenjälkilukijan ja näytön rakenne.

Sormenjälkilukijan siirtäminen osaksi näyttöä mahdollistaa sen sijoittamisen edelleen puhelimen etupuolelle, vaikka näyttö kattaakin etupuolen laajasti. Vivon hyödyntämä optinen lukija toimii lisäksi myös märillä sormilla.

Synapticsin mukaan uusi lukija tunnistaa sormenjäljen 0,7 sekunnissa, mikä on nopeimpia tavanomaisempia, jopa vain 0,2 sekuntiin yltäviä sormenjälkilukijoita hitaammin. Lisäksi ensiarvioissa on kerrottu, että lukija vaatii sormen painamista näyttöä vasten hieman tavallista voimakkaammin, jotta se muodostuisi pinnaltaan tasaiseksi tunnistuksen helpottamiseksi.

Vivo ei vielä kertonut uudenlaisen sormenjälkilukijan sisältävästä puhelimestaan juuri muita teknisiä yksityiskohtia. Puhelin on tulossa myyntiin varhain tämän vuoden aikana.

Näyttöön integroitujen sormenjälkilukijoiden odotetaan yleistyvän nopeasti muissakin älypuhelimissa tämän vuoden aikana.