Fitbit esitteli ensimmäisen varsinaisen älykellonsa - haastaja Applelle ja muille

Fitbit on julkistanut ensimmäisen varsinaisen älykellonsa, Fitbit Ionicin. Aktiivisuusmittareistaan tunnetun Fitbitin Ionicin uutuus tuo markkinoille varteenotettavan vaihtoehdon Apple Watchille, Samsungin Gear-kelloille sekä useiden eri valmistajien Android Wear -kelloille.

Fitbit Ionicin hinta 359,95 euroa ja se on jo ennakkomyynnissä Fitbitin omassa verkkokaupassa. Toimitukset ovat alkamassa lokakuussa. Fitbit Ionic on tulossa myyntiin kolmena värivaihtoehtona kumirannekkeella, minkä lisäksi tarjolle tulee myös erikseen myytäviä virallisia urheilu- ja nahkarannekkeita.

Fitbit Ionic toimii yhdessä Android- iPhone- ja Windows-puhelinten kanssa.

Ylärivissä kolme eri Ionic-vaihtoehtoa. Alarivissä vasemmalla nahkarannekkeet ja oikealla urheilurannekkeet, joita myydään erikseen.
Ylärivissä kolme eri Ionic-vaihtoehtoa. Alarivissä vasemmalla nahkarannekkeet ja oikealla urheilurannekkeet, joita myydään erikseen.

Fitbit Ionicin tavoite on yhdistää Fitbitin aktiivisuusmittareiden liikunnan ja unen seurantatoiminnot laajempiin älykellotoimintoihin.

Fitbit Ionicissa on uusi Fitbit OS -käyttöjärjestelmä, jonka rakentamiseen Fitbit hankki pohjaa ja osaamista ostamalla muun muassa viime vuonna toimintansa lopettaneen älykellopioneeri Pebblen omaisuuseriä. Ioniciin voi asentaa lisäominaisuuksia, uusia kellotauluja ja sovelluksia, Fitbit App Gallery -sovelluskaupasta. Näitä ovat esimerkiksi Starbuck's, Strava ja AccuWeather, ja lisää sovelluksia on tulossa loppuvuoden aikana. Lisäksi älypuhelimesta Fitbit Ionic näyttää älykkäitä ilmoituksia sovelluksista, kuten Facebook, Gmail, Instagram, Slack ja Snapchat.

Fitbitin oma uusi Coach-toiminto puolestaan tarjoaa mukautuvia harjoituksia kellon käyttäjälle. Mukana kellossa tulee yksi mukautuva, dynaaminen harjoitus, mutta lisää on tarjolla Fitbitin uudella maksullisella premium-tilauksella.

Ionic mahdollistaa myös uintiharjoitusten seurannan. Kello on vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti. Kellossa on myös sisäänrakennettu GPS-paikannus, joka mahdollistaa ulkona tapahtuvien aktiviteettien seurannan myös ilman puhelimen mukana kantamista.

Rannesykemittaria Ionicissa laajentaa myös veren happipitoisuuden arviointi. Fitbitin mukaan tämä mahdollistaa jatkossa myös uniapnean ja sydämen eteisvärinän seurannan. Sykkeen Fitbit Ionic tallentaa jatkuvasti viiden sekunnin välein ja erillisten harjoitusten aikana sekunnin välein.

Kellon etupuolen näyttöä suojaa Corningin Gorilla Glass 3 -lasi. Näytön kirkkaus yltää jopa yli 1 000 nitiin. Kellon runko on 6000-sarjan alumiinia.

Akku kestää Ionicissa Fitbitin mukaan yhdellä latauksella neljä päivää tavanomaista käyttöä. Toiminta-aika kaventuu 10 tuntiin GPS-käytössä tai musiikkia kuunneltaessa.

Ionicissa on sisäistä käyttäjälle vapaata tallennusmuistia 2,5 gigatavua, johon voi tallentaa 300 musiikkikauppaletta. Musiikinkuuntelu onnistuu parittamalla langattomat Bluetooth-kuulokkeet suoraan Ionicin kanssa. Fitbit itse esitteli uutuuden rinnalla omat Fitbit Flyer -kuulokkeensa, jotka maksavat 134,95 euroa. Kahdessa värissä saataville tulevat kuulokkeet tarjoavat kuuden tunnin akunkeston ja sisältävät myös kaksi mikrofonia.

Fitbit kertoi musiikin kuuntelun osalta kumppanuudestaan Yhdysvalloissa toimivan Pandoran kanssa.

Valituilla markkinoilla Ionic tukee myös NFC:n avulla tapahtuvia Fitbit Pay -maksuja.

Ensi vuonna Ionicista on tulossa vielä erikoisversio yhdessä Adidaksen kanssa. Mukana tässä kellossa on erikoisharjoitusohjelmia.

Fitbit Ionicin ensi vuonna tulossa oleva Adidas-erikoisversio.
Fitbit Ionicin ensi vuonna tulossa oleva Adidas-erikoisversio.