Tällaiset ovat Nothing ear (1) -kuulokkeet - OnePlussalta lähtenyt Carl Pei julkisti ensimmäisen uuden tuotteensa

Nothing ear (1) -kuulokkeet tuovat tyyliltään erottuvan vaihtoehdon täyslangattomien nappikuulokkeiden markkinoille.

Ex-OnePlus-pomo Carl Pein uusi yritys Nothing on nyt julkistanut kokonaisuudessaan ensimmäisen tuotteensa, täyslangattomat ear (1) -nappikuulokkeet, muutamien ennakkoon tekemiensä paljastusten jälkeen.

Carl Pei tunnetaan yhtenä OnePlussan perustajäsenenä. Aiemmin erityisesti OnePlussan brändin rakentamisesta ja markkinoinnista vastannut Pei jätti OnePlussan viime syksyllä ja perusti sittemmin Nothingin, joka nyt heti ensimmäisellä tuotteellaan kilpailee myös OnePlussan ja sen kuulokkeiden kanssa.

Nothing ear (1) -kuulokkeiden hinta on 99 euroa. Ennen varsinaista julkaisuaan 100 kappaleen erä kuulokkeita oli jo tarjolla huutokaupassa StockX-markkinapaikan kautta, ja numeroidun erän 100 kuulokkeesta keskimääräinen tarjous oli 327 dollaria korkeimman tarjouksen oltua jopa 1 029 dollaria.

Seuraavaksi kuulokkeet ovat tulossa pian saataville globaalisti Nothing.tech-verkkosivujen ja kumppanien kautta. Ensimmäinen rajattu erä on tulossa tilattavaksi 31. heinäkuuta kello 16 Suomen aikaa ja laajempi avoin myynti alkaa 17. elokuuta.

Nothing ear (1) -kuulokkeet ovat varustettu 11,6 millimetrin dynaamisilla kaiutinelementeillä, grafeenista valmistetulla kaiutinkalvolla, 0,34 kuutiosenttimetrin kaiutinkammiolla sekä aktiivisella taustamelun vaimennuksella. Kuulokkeissa on Bluetooth 5.2:n sekä SBC- ja AAC-äänikoodekkien tuki.

Kuulokkeissa on kolme mikrofonia, jotka toimivat osana aktiivista taustamelun vaimennusta. Taustamelun vaimennuksen voimakkuuden voi valita kahdesta vaihtoehdosta, minkä lisäksi tarjolla on ympäristön äänten kuulemisen mahdollistava läpikuuluvuustila. Vaihtaminen näiden välillä käy kuulokkeiden kosketus- ja pyyhkäisytoiminnoilla, jotka ovat myös kustomoitavissa.

Nothing ear (1) -kuuloke.
Nothing ear (1) -kuuloke.
Nothing ear (1) -kuuloke korvassa.
Nothing ear (1) -kuuloke korvassa.

Nothingin mukaan itse kuulokkeet tarjoavat 4,5 tuntia kuunteluaikaa aktiivinen taustamelun vaimennus päällä ja 6,2 tuntia ilman sitä.

Latauskotelon kanssa kuulokkeet tarjoavat 24 tunnin akunkeston aktiivisen taustamelun vaimennus päällä ja 34 tuntia ilman sitä. Latauskotelossa on verrattain kookas 570 milliampeeritunnin akku. Se tukee myös pikalatausta, jolla latauskoteloon latautuu 10 minuutissa keskimäärin 7,5 tunnin edestä virtaa. Kuulokkeisiin virtaa latautuu 10 minuutissa puolestaan 1,2 tunnin kuunteluajaksi. USB-C-liitännän kautta tapahtuvan langallisen latauksen lisäksi latauskotelo tukee myös langatonta latausta (Qi).

Nothing ear (1) -kuulokkeiden ja erityisesti latauskotelon designissa läpinäkyvyys on odotetulla tavalla hallitsevana elementtinä. Kuulokkeiden äänentoiston ja muun rakenteen suunnittelussa mukana on ollut ruotsalainen Teenage Engineering.

Kokonaisuutena Nothingin ensimmäiset kuulokkeet näyttäisivät tarjoavan erottuvan ulkonäön, varsin pitkän akunkeston latauskotelon kanssa sekä aktiivisen taustamelun vaimennuksen kohtuullisella hinnalla, joka sijoittuu täyslangattomien kuulokkeiden markkinoilla tunnettujen brändien joukossa edullisempaan päähän. Kuulokkeissa ei kuitenkaan ole esimerkiksi aptX-koodekkien tukea eikä tilaääniominaisuuksia.

Yksittäisen Nothing ear (1) -kuulokkeen paino on 4,7 grammaa ja ne ovat IPX4-luokitellusti roiskevedenkestävät. Kuulokkeet tunnistavat, kun ne asetetaan ja poistetaan korvista.

Latauskotelon mitat ovat 58,6 x 58,6 x 23,7 millimetriä ja paino 57,4 grammaa.

Kuulokkeita ja niiden asetuksia voidaan hallita Nothingin sovelluksella, joka on saatavilla sekä Androidille että iPhonelle. Sovellus tarjoaa myös kuulokkeiden etsintätoiminnon voimakkaan merkkiäänen aktivoinnilla. Android-laitteissa kuulokkeet tukevat myös Fast Pair -pikaparitusta.

Myyntipakkauksessa mukana toimitetaan kuulokkeiden ja latauskotelon lisäksi kolme kokoa korvakäytävän sulkevia tulppia sekä USB-C-kaapeli.

Nothing ear (1) -kuulokkeiden kotelo.
Nothing ear (1) -kuulokkeiden kotelo.

ear (1) -kuulokkeet eivät ole jäämässä Nothingin ainoaksi lähiaikojen tuotteeksi, vaan jo aiemman ilmoituksen mukaan tämän vuoden aikana erilaisia tuotteita Nothingilta pitäisi tulla jo useampiakin, eivätkä kaikki edes rajoitu äänentoistoon, vaan Nothingin suunnitelmat ovat jo laajemmat.

Carl Pei.
Carl Pei.

”Rakennamme älykkäiden laitteiden ekosysteemiä”, kommentoi Carl Pei aiemmin Bloombergin haastattelussa. ”Aloitamme yksinkertaisemmilla tuotteilla, langattomilla nappikuulokkeilla. Meillä tulee olemaan useampia tuotteita läpi vuoden, ei vain audiotuotteita, ja ajan myötä haluamme rakentaa yhteistoimintaa näiden laitteiden välille.”

“Missiomme on poistaa esteet ihmisten ja teknologian väliltä luodaksemme saumattoman digitaalisen tulevaisuuden, joka näyttää, elää ja tuntuu kuin ei miltään (nothing)”, Pei myös totesi aiemmin Nothingin tavoitteista.

Carl Pei paljasti lokakuussa perustetun yrityksen Nothing-brändin 27. tammikuuta. Päämajaansa yritys pitää Lontoossa. Nothing on myös järjestänyt 1,5 miljoonan dollarin joukkorahoituskierroksen, jonka kysyntä ylitti selvästi tarjonnan. Joukkorahoitus toteutettiin samalla hinnalla, jolla Googlen rinnalla toimiva sijoitusyhtiö GV sijoitti yritykseen 15 miljoonaa dollaria. Lisäksi enkelisijoittajina yritykseen ovat sijoittaneet yhteensä 7 miljoonaa dollaria iPodin keksijänä Applella ja sittemmin Googlelle myydyn Nestin perustajana tunnettu Tony Fadell, Redditin toimitusjohtaja Steve Huffman, Twitchin perustaja Kevin Lin ja Product Huntin toimitusjohtaja Josh Buckley sekä tubettaja Casey Neistat.