Suunto julkisti uuden Suunto 7 Titanium -version Wear OS -älykellostaan ja Suunto 9 Baro Titanium -urheilukellon

Suunto esitteli kaksi uutuutta keväälle 2021.

Kiinalaisomisteinen Suunto, jonka pääkonttori ja tehdas sijaitsevat edelleen Suomessa, on julkistanut tänään uudet älykellonsa Suunto 7 Titaniumin sekä urheilukellonsa Suunto 9 Baro Titaniumin.

Kumpikin kellouutuus on varustettu kestävästä 5-laatuluokan titaanista valmistetulla kehällä ja lisäksi ominaisuuksiin on lisätty komoot-sovelluksen tuottama käännöksittäinen navigointi.

Suunto 7 oli Suunnon ensimmäinen älykello Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmällä.

Suunto 7 saa myös merkittävän ohjelmistopäivityksen, joka lisää kelloon uniseurannan syvällisen analysoinnin, kehon voimavarojen hallinnan ja välittömän syketietojen tarkastelun.

“Brändinä uskomme, että optimaalisen urheilusuorituksen ja palautumisen saavuttamiseksi on keskeistä kehittää terveet nukkumistavat, ylläpitää tasaista energiatasoa päivittäin ja rakentaa pitkällä aikavälillä hyvä unirytmi”, kommentoi Suunnon toimitusjohtaja Heikki Norta. “Keskittymisemme unen tärkeyteen näkyy päivitetyssä Suunto 7 Titanium -mallissa, sillä se on suunniteltu puettavaksi laitteeksi, jota on mukava pitää ranteessa ympärivuorokautisesti. Laitteeseen sisältyvät kaikki hyvien nukkumistapojen luomiseen tarvittavat seurantatyökalut ja analyysitoiminnot.”

Uusi Suunto 7 Titanium sisältää kattavan unen seurannan ja analyysin sekä kolme uutta näkymää unen keston ja vaiheiden seurantaan, kehon voimavarojen hallintaan ja reaaliaikaiseen syketietojen tarkkailuun. Uudet uniseurantatyökalut lisätään kaikkiin Suunto 7 -kelloihin ohjelmistopäivityksellä, ja lisää unianalyysitoimintoja on saatavilla Suunto-sovelluksessa.

Kellossa on edelleen kirkas OLED-kosketusnäyttö ja yli 70 urheilutilaa. Käännöksittäisen navigoinnin tuottaa komoot-sovellus. GPS-paikannuksella Suunto 7 TItaniumin akunkesto yltää 12 tuntiin ja älykellokäytössä kahteen päivään.

Suunto 7 Titaniumissa on myös mikrokuitutekstiiliranneke, joka mukautuu Suunnon mukaan “täydellisesti ranteeseen ja tuntuu mukavalta, hengittävältä ja napakalta”. Värivaihtoehtoja ovat Matte Black Titanium ja Stone Gray Titanium.

Suunto 7 Titaniumin suositushinta on 479 euroa. Kello on ennakkomyynnissä 30. maaliskuuta alkaen, ja varsinainen myynti alkaa Suunnon verkkokaupassa ja valikoiduilla jälleenmyyjäkumppaneilla 21. huhtikuuta.

Suunto 7 Titanium.
Suunto 7 Titanium.
Suunto 9 Baro Titanium.
Suunto 9 Baro Titanium.

Uusi Suunto 9 Baro Titanium on puolestaan päivitetty versio Suunnon urheilukellojen lippulaivamallista, Suunto 9:stä.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat älykäs GPS-järjestelmä akun optimaaliseen hallintaan, kattavat säänseurantaominaisuudet ja yli 80 esimääritettyä urheilutilaa (muun muassa vaellus, hiihto ja maastopyöräily), joiden mukautettaviin näyttöihin voi lisätä rajattomasti suorituksenaikaisia näkymiä.

Suunto 9 Baro Titanium tarjoaa jopa 170 tunnin akunkeston GPS-käytössä Retki-tilassa.

Myös Suunto 9 Baro Titaniumissa käännöksittäisen navigoinnin tuottaa komoot-sovellus. Tarjolla on kohteisiin navigointi kuin myös kohdesijainnin tallennus kelloon paikan päällä tai etukäteen Suunto-sovellukseen.

Suunto 9 Baro Titaniumin värivaihtoehdot ovat Granite Blue Titanium ja Charcoal Black Titanium. Lisäksi sille on tarjolla kaksi erikokoista, hankausta kestävää tekstiiliranneketta, jotka kestävät pitkään myös auringonpaistetta ja vettä. Kestävyydeltään itse kello on testattu MIL-STD810-standardien mukaisesti.

Suunto 9 Baro Titanium on myynnissä Suunnon verkkokaupassa ja valikoiduilla jälleenmyyjäkumppaneilla 30. maaliskuuta alkaen. Suositushinta on 599 euroa.

Lisäksi toukokuussa tulee myyntiin kolme uutta kätevällä tappilukolla varustettua silikoniranneketta uusiin uusien Suunto 7 Titaniumin ja Suunto 9 Baro Titaniumin kanssa yhteensopivissa väreissä.

Suunto 9 Baro Titanium.
Suunto 9 Baro Titanium.