Suomessa tuntematon Infinix julkisti uuden Zero Ultra -älypuhelimensa: varustettu kaarevalla näytöllä, 200 megapikselin kameralla ja 180 watin pikalatauksella

Enempää megapikseleitä kamerassa tai watteja pikalatauksessa ei myytävissä älypuhelimissa ole toistaiseksi nähty.

Infinix on Suomessa tuntemattomampi älypuhelinmerkki, joka lukeutuu muun muassa Afrikan ja muiden alueiden kehittyvien maiden markkinoille keskittyneen Transsionin brändeihin.

Nyt Infinix on julkistanut jo aiemmin vihjailemansa uuden Zero Ultra -älypuhelimen.

Infinix Zero Ultra tarjoaa mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja suurten lukujen, kuten 200 megapikselin kameran ja 180 watin pikalatauksen, muodossa, muttei kuitenkaan suorituskyvyltään lukeudu älypuhelinten huippuluokkaan keskiluokan järjestelmäpiirinsä myötä.

Infinix Zero Ultra on varustettu reunoistaan jopa 71 asteen kulmassa kaarevalla 6,8 tuuman, 20:9-kuvasuhteen ja 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näytöllä, jonka virkistystaajuus on 120 hertsiä ja kosketustunnistus toimii 360 hertsin taajuudella. Näytön kirkkaus yltää jopa 900 nitiin. Sormenjälkilukija löytyy näytön alta.

200 megapikselin pääkamerallaan Infinix Zero Ultra erottuu yhä selvästi älypuhelinten massasta. Aiemmin 200 megapikselin kamera älypuhelimissa on nähty vasta hiljattain julkistetuissa Motorolan Edge 30 Ultrassa (Kiinassa X30 Pro) ja Xiaomin 12T Prossa.

Infinix Zero Ultran 200 megapikselin kamera rakentuu 1/1,22″-koon kennolle ja sisältää myös optisen kuvanvakaimen. Muut takakamerat ovat 13 megapikselin automaattitarkenteinen ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Takana on myös kaksois-LED-kuvausvalo. Videokuvausta Infinix Zero Ultra tukee parhaimmillaan 4K 30 fps -tarkkuudella.

Kiinteätarkenteinen etukamera on tarkkuudeltaan 32 megapikseliä, ja hienoisena erikoisuutena myös edessä on kaksi LED-kuvausvaloa selfieitä valaisemaan.

Infinix Zero Ultran ominaisuuksien kohokohtia.
Infinix Zero Ultran ominaisuuksien kohokohtia.

Järjestelmäpiiri Infinix Zero Ultrassa on muihin ominaisuuksiin nähden vaatimattomampi, mutta kuitenkin keskitasoa. 6 nanometrin prosessilla valmistettava MediaTek Dimensity 920 -järjestelmäpiiri sisältää kaksi ARM Cortex-A78 -tehoydintä 2,5 gigahertsin ja kuusi vähävirtaisempaa ARM Cortex-A55 -ydintä 2 gigahertsin kellotaajuudella sekä ARM Mali-G68 MC4 -grafiikkasuorittimen.

RAM-käyttömuistia Infinix Zero Ultra tarjoaa 8 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia puolestaan 256 gigatavua, jota voi vielä laajentaa microSD-muistikortilla.

5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna ovat muun muassa Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ja FM-radio. Liitäntänä on USB-C.

Infinix Zero Ultran 4 500 milliampeeritunnin akku tukee huippunopeaa 180 watin Thunder Charge -pikalatausta. 180 watin Thunder Charge -pikalatauksensa Infinix julkisti ensi kerran jo kesällä. Toistaiseksi kyseessä on tehokkain myytävässä älypuhelimessa nähty pikalataus.

Infinixin mukaan 180 watin Thunder Charge -pikalatauksella 4 500 milliampeeritunnin akku latautuu 4 minuutissa 1 prosentista 50 prosentin varaukseen. Täyteen eli 100 prosenttiin akku latautuu vain 12 minuutissa. 180 watin Thunder Charge -pikalatauksen Infinix on saanuttanut kaksiosaisella 8C-akulla, joista kumpaakin akkua ladataan 90 watin teholla yhteensä 180 watin tehoisella GaN-materiaalin laturilla. Korkean tehon saavuttamiseen hyödynnetään myös kolmea latauspumppua, jotka vähentävät tehohävikkiä.

Käyttöjärjestelmäversiona Infinix Zero Ultrassa on Android 12 osana Infinixin XOS 12 -ohjelmistoa.

Infinix Zero Ultran kaksi tyylivaihtoehtoa.
Infinix Zero Ultran kaksi tyylivaihtoehtoa.

Infinix Zero Ultran mitat ovat 165,5 x 74,5 x 8,76 millimetriä Coslight Silver -tyylivaihtoehtona sekä 165,5 x 75,08 x 9,16 millimetriä Genesis Noir -tyylivaihtoehtona. Painoa puhelimella on 213 grammaa. Väreistä Coslight Silverissä on 3D-kohokuviotekstuuri ja Genesis Noirissa kaksiosainen lasi- ja nahkakuvioviimeistely

Infinix Zero Ultran hinta on 520 dollaria eli noin 514 euroa. Se tulee saataville vain valituilla markkinoilla. Perinteisesti Infinix-puhelimia ei ole juuri Euroopassa myyty.

Uuden älypuhelimensa rinnalla Infinix julkisti tänään Xboy Explorer NFT -kokoelman. Digitaaliset NFT-kohteet jaetaan arvonnalla, johon pääsee mukaan ostamalla laitteen tai osallistumalla sosiaalisessa mediassa.