Suunnolta uusi älykäs fitness-kello – räätälöi harjoitusohjelman

Suomalainen Suunto on julkistanut uuden Suunto 3 Fitness -kellon.

Suunto 3 Fitness tarjoaa yksilöllisen, kuntotasoon perustuvan harjoitteluohjelman ja mukautuu harjoittelurytmiin, minkä pitäisi innostaa jatkamaan liikkumista.

”Suunnolla on pitkä perinne luotettavien, laadukkaiden urheiluinstrumenttien kehittäjänä, joita ammattiurheilijat ympäri maailmaa käyttävät. Tavoitteenamme on varustaa ja inspiroida aktiivista elämäntapaa urheilutasosta tai -taustasta riippumatta. Suunto 3 Fitnessin avulla urheiluosaamisemme ja kellokäsityömme on entistä laajemman yleisön saatavilla. Halusimme luoda Suunto 3 Fitnessistä kohtuuhintaisen kellon, joka ei vain seuraa aktiviteettejä, vaan on myös luotettava harjoittelukumppani ja inspiraation lähde käyttäjälleen”, toteaa Suunnon portfoliojohtaja Sami Arhomaa. “Suunnon periaatteena on aina ollut suunnitella kelloja, joita on ilo käyttää koko päivän eikä Suunto 3 Fitness ole poikkeus – se toimii kauniisti suunniteltuna kellona niin kuntosalilla kuin toimistossakin.”

Suunto 3 Fitness -kellossa hyödynnetään Valencellin teknologiaa rannesykemittauksessa. Syketietoja tulkiten kello myös kykenee määrittämään käyttäjän tämänhetkisen kuntotason.

Suunto 3 Fitness luo käyttäjälleen harjoittelusuunnitelman seuraaville seitsemälle päivälle kuntotason ja yleisen harjoitushistorian perusteella. Jos harjoittelukerta kuitenkin jää väliin tai käyttäjä innostuu liikkumaan hieman suunniteltua enemmän, Suunto 3 Fitness mukauttaa harjoitussuunnitelmaa automaattisesti. Lisäksi reaaliaikainen sykeohjaus harjoituksen aikana auttaa varmistamaan, että harjoittelu tapahtuu oikealla intensiteetillä.

Suunto 3 Fitness seuraa aktiivisuutta myös vuorokauden ympäri taltioimalla askeleet ja kalorit ja luo selkeät yhteenvedot päivittäisestä aktiivisuudesta. Unen laadun seuranta kertoo, kuinka hyvin uni tukee palautumista.

Suunto on kehittänyt unenlaadun seurannan, kuntotason määrityksen ja mukautuvan harjoitteluohjauksen yhteistyössä Suunnon pitkäaikaisen urheilutieteisiin erikoistuneen kumppanin, toisen suomalaisyhtiön Firstbeat Technologiesin kanssa.

Suunto 3 Fitness yhdistyy uuteen Suunto-sovellukseen, jonka yksityiskohdat esitellään myöhemmin keväällä. Uusi sovellus kirjaa kaiken aktiivisuuden ja pitää käyttäjän ajan tasalla viikoittaisista treenitavoitteista. Ilmoitukset saapuvista puheluista, tekstiviesteistä ja kalenterimerkinnöistä siirtyvät myös älypuhelimesta kelloon.

Suunto 3 Fitness on vedenkestävä 30 metriin asti ja sopii näin myös uintikäyttöön.

Suunto 3 Fitness tulee saataville keväällä viitenä eri värinä: Gold, All Black, Black, Ocean ja Sakura.

Malleissa Black, Ocean ja Sakura on kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistettu kehys ja niiden suositushinta on 199 euroa. Malleissa Gold ja All Black on kullan- tai mustanväriset, pinnoitetusta teräksestä valmistetut kehykset ja painikkeet ja niiden suositushinta on 229 euroa.