Senioripuhelimista tunnettu Doro esitteli 309 euron HearingBuds-kuulokkeet - tarjoavat vaihtoehdon kuulolaitteille

Senioripuhelinbrändi laajentaa valikoimaansa.

Senioripuhelimistaan tunnettu Doro tuo nyt markkinoille Doro HearingBuds -kuulokkeet, joissa on kuulonparannusteknologiaa, joka selkeyttää keskusteluja, puheluita ja kuultuja ääniä.

Doro HearingBuds -kuulokkeet ovat saatavilla Doron verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä 309 euron suositushinnalla.

Suuri osa senioreista – Doron tutkimusten mukaan jopa 33 prosenttia yli 60-vuotiaista – elää jonkinlaisen kuulovaikeuden kanssa, ja Doro HearingBuds -kuulokkeet tarjoavat nyt vaihtoehdon varsinaisille kuulolaitteille.

Doro HearingBuds -kuulokkeet ei ole rekisteröity lääketieteellinen laite tai kuulokoje.

Doro HearingBuds -kuulokkeeissa on kuitenkin käytössä erilaisia kuulonparannusalgoritmeja, joita käytetään usein kuulolaitteissa. Lisäksi Doron mukaan kuulokkeiden akustinen muotoilu asettaa etusijalle äänen luonnollisuuden ja vähentää samalla sen puuroutumista. Näin kuulokkeiden pitäisi helpottaa keskusteluja lähellä olevien ihmisten kanssa vahvistamalla puhetta ja suodattamalla ympäristöstä ei-toivottuja ääniä.

Kuulokkeista löytyy esiasetetut profiilit, jotka optimoivat puhe-, televisio- tai mediaäänen laadun. Esimerkiksi television äänenvoimakkuutta ei ole tarvetta nostaa normaalikuuloisten kannalta epämiellyttävälle tasolle, sillä HearingBuds-kuulokkeet eristävät ääntä ja keskittyvät toivottujen äänien vahvistamiseen.

Lisäksi kuulokkeissa on myös toiminnallisuus, joka suojaa käyttäjän kuuloa kovilta äkillisiltä ääniltä.

”Kun soittaa 45 vuotta kovaäänistä rockia, niin rupeaa kuulo vähän heikkenemään. Doron kuulokkeet avustaa kuuloa ja parantaa äänen laatua. Niissä on loistava soundi musiikin kuunteluun ja television katseluun ­– ja ne tekevät myös palavereihin osallistumisesta helpompaa,”, kertoo pitkän linjan muusikko ja säveltäjä Costello Hautamäki.

Doro HearingBuds -kuulokkeet ovat yhteensopivat sekä Android- että iOS-laitteiden kanssa. Androidin kanssa tuettuna on myös Google Fast Pair -pikaparitus.

Osana sovellusta on kuulokkeilla suoritettava kuulotesti, joka luo käyttäjälle yksilöllisen kuuloprofiilin lyhyen arviointijakson jälkeen.

Kuulokkeet tunnistavat asetetaanko ne vasempaan vai oikeaan korvaan ja toimivat sen mukaisesti.

Doron mukaan HearingBuds-kuulokkeiden käyttöaika yltää jopa 12 tuntiin, ja latauskotelosta kuulokkeet on mahdollista ladata kahdesti.

Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolme eri kokoa korvakäytävän sulkevista silikonitulpista.

”Kehitämme jatkuvasti lisää päivittäistä elämää tukevia helppokäyttöisiä teknologiaratkaisuja. Doro Tabletin ja Doro Watchin jalanjäljissä lanseeratut Doro HearingBuds -kuulokkeet laajentavat valikoimaamme ja tuovat asiakkaillemme laatua, yksinkertaisuutta ja selkeyttä, jota jokapäiväiseltä audiolaitteelta vaaditaan. Kuulokkeet on suunniteltu käyttäjille, joilla on vaikeuksia kuulla selkeästi tietyissä ympäristöissä ja tilanteissa. Ainutlaatuisen äänenvahvistuksen, toimivan muotoilun ja helppokäyttöisten asetusten ja sovelluksen ansiosta Doro HearingBuds -kuulokkeet ovat paras mahdollisen valinta senioreille,” Pohjoismaiden myyntijohtaja Johnny Davou sanoo.

”Ihmiset odottavat tyypillisesti jopa 10 vuotta ennen kuin hakevat ammattimaista kuuloapua tai -neuvontaa. Teknologiaa käyttäessään kuulovaikeuksista kärsivät vahvistavat usein äänenvoimakkuuden haitallisen kovaksi saadakseen sen selkeämmäksi. HearingBuds-kuulokkeet on suunniteltu vahvistamaan puhetta ja äänitaajuuksia käyttäjän kuulokyvyn mukaisiksi ja vaimentamaan puheen peittäviä melusignaaleja. Ne on myös varustettu teknologialla, joka säätää automaattisesti kunkin taajuuden dynaamisen alueen. Näin estetään äänenvoimakkuuden liiallinen vahvistaminen, joka voisi aiheuttaa lisävahinkoja korviin,” sanoo ExAudio AB:n asiantuntija Nedelko Grbic.

Doro HearingBuds -kuulokkeiden ominaisuuksia.
Doro HearingBuds -kuulokkeiden ominaisuuksia.